С нова остра позиция срещу фаталното за България шестмесечно еднолично

...
С нова остра позиция срещу фаталното за България шестмесечно еднолично
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за Кацаров: Измамник! Диктаторът Радев го е пратил днес да лъже народа, за да бъде преизбран - той е виновникът за целия хаос. Децата станаха тяхна жертва, а родителите им не могат да работят

С нова остра позиция против съдбовното за България шестмесечно еднолично ръководство на Румен Радев излизат от ГЕРБ и през днешния ден. Вчера водачът Бойко Борисов разгласи, че служебното държавно управление, назначено от президента, мигновено би трябвало да бъде уволнено, тъй като сътвори невъобразим от десетилетия безпорядък в страната. Днес обстановката е още по-тежка поради скандалното решение за зеления документ, спуснато от през днешния ден за на следващия ден, поради което половин България не може да работи.

Борисов стартира брифинга като изиска на публицистите документи, само че половината нямаха и съобщи, че ще се възползват от гратисния интервал с ограниченията. Той регистрира също, че не е направена и организация в офис постройката, където е партийната централа, с цел да се ревизират жителите. Тъй като е благосъстоятелност на Министерство на културата, това трябвало да се провежда от Велислав Минеков.
свързани новини82354на 20.10.202168983на 20.10.2021
" Преди малко станах очевидец на един мрънкащ обезверен човек, изпратен да излъже българите от диктатора Радев и да им даде пролонгация, с цел да мине втори тур на президентските избори ", разгласи Борисов.

Днес България влиза в мястото, където споделих още преди месеци - затворена за Европейския съюз. Заповедта на Кацаров, подбудена от под паника страхуващия се от спонтанните митинги Радев, затворена за Европейски Съюз.

Даниел Митов изчете заповед на Европейски Съюз - изцяло имунизираните хора с дигитален европейски коронавирус документ би трябвало да бъдат на процедура не подлежащи на рестрикции по време на пътешестване 14 дни след последната си доза. Това би трябвало да включва и хора, които са възобновени след боледуване и имат една доза от двудозова ваксина.

" Слушах Кацаров и хаоса, в който ни сложи, се обясни. До 4 седмици учителите и държавните чиновници евентуално щели да бъдат задължени да са със документ, споделиха от Министерство на здравеопазването. Но незабавно по-късно Денков сподели, че ще останем без учители.

Когато служителят на Радев Кацаров още на 18 февруари 2021 година по телевизия споделя, че половината от популацията на България се е срещало с коронавирус - измисля си. До лятото сме щели да реализираме имунитет посредством боледуване съгласно него - безспорни неистини! Сега желае да се борим дружно, а тогава къде беше - размахваха юмруци по улиците.

Сега споделя, че не е имало подобен мор от 100 години. А за какво тогава говореше неистини и измислици, а в този момент хленчиш. Сега щяхме да сме не запомнили всичко и да отваряме като в света. Но вие направихте това в този момент и сме затворени!

Тогава е споделил, че зеленият документ бил спорен и против правото на свободно движение- било типичен образец за непряка дискриминация. А през днешния ден той самият дискриминира българите! Какво ще стане в Министерство на вътрешните работи, в армията, в обществените домове с тези документи? ", напомни Борисов думите на Кацаров.

Няма риск нито в този момент, нито в далечно бъдеще е споделил Кацаров пред пролетта на 2020 година " А през днешния ден изяснява, че е претрупана системата!?Лъжец, лъжец! ", отсече водачът на ГЕРБ. " Избирането на Румен Радев ще коства хиляди човешки животи тези четири седмици, които измислиха в този момент ", отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита за какво са разнообразни ограниченията и за тимовете и е имало аудитория на ЦСКА и да не би да е тъй като на Радев синът му играе там.

" Нали учениците щяха да са последни, а през днешния ден са първи? Сега заран ще учат онлайн, а след това ще вървят, където желаят без документ. Абсолютна недомислица! Затова Радев звънял по нощите да плаши специалистите да подписват, тъй като не желаят ", разкри още Борисов във връзка решението на Кацаров да пренебрегне европейските правила за годност на документите. Борисов попита за какво още през лятото не е казано, че ще се вкарва документ, с цел да се приготвят хората, както и за какво са затворили зелените коридори.

" Всичко това е поради Радев и Кацаров - няма други отговорни! Затова ви изчетох какво са говорили. А те ми съпоставят локдауна при нас - но тогава Съединени американски щати и цяла Европа бяха затворени и не се знаеше има ли лекуване и какъв е вирусът. А в този момент на всички места е отворено, а ние сме затворени като в Русия. Сега лъжат народа с някакъв български документ, който важи за Каспичан единствено ", сподели Борисов.

Той отговори и на изказване на Асен Василев от през вчерашния ден, че се крадели 8 милиарда от страната и попита за 6 месеца ръководство на Радев къде са тогава 4-те милиарда лв.. " Защо ги няма тези милиарди, значи по пътя на Копринката са изтекли ", регистрира Борисов.

Той попита и за какво са скрили, че е обичай спортният министър преди седмица, както ПИК разкри и за какво през вчерашния ден това също е било потулено във връзка с просветителния министър.

" Същото е и за този безпорядък, не се написа както за нас. Ако беше обичай Кралев, всички малките екрани щяха да излъчват, а не Министерство на вътрешните работи на Рашков да крие. Крие се хаоса в резултат на юмруците! Виновникът е Радев.
Днес най-потърпевши са децата, хората не са на работа, не създават БВП, по какъв начин ще се оправим? ", попита още Борисов.

" Днес споделя, че ще плащаме 15-20 млн. лева за проби, които да са безвъзмездни. Но аз не съм склонен - за какво данъкоплатците ще плащаме? В същото време ще се заплаща на лабораториите, до момента в който неговата компания ги сертифицира тези лаборатории, а това не се проверява от публицистите - че той има компания, която печели от това и да се види дали няма корупционна процедура ", разкри още водачът на ГЕРБ.

" Всички за застрашени да не приказват, с цел да не си изгубят работата ", отговори Борисов на въпрос на Ива Николова за какво специалистите мълчат за хаоса. " Хората за това не им имат вяра и стачкуват ", отсече той.

" Ние затворихме преди изборите пролетта, тъй като нямахме ваксини и направихме по този начин, че да се имунизират по 43 000 дневно и да може за изборите да се отхлаби и да гласоподаване. А в този момент юли Кацаров и Радев не взеха ограничения, тъй като имаше избори. И ето резултата. Сега вършат същото ", отговори Борисов и на въпрос за идния избор и бе безапелационен, че към този момент е късно.

" Късно е и няма какво да се направи. Народът самичък си избра хаоса и юмрука. Дано най-малко народът в този момент се имунизира, подплашен от този безпорядък. Ние, когато бяхме, първо отваряхме и последни затваряхме, като се съобразявахме със света. В изискванията на непозната чума се работи по един метод, само че в този момент трябваше още веднъж да сме като в Европа, а не сме. Там работят на цялостни обороти, а ние сме затворени ", отсече Борисов.
Той бе запитан и за инфраструктурните планове и съобщи, че пътят от Ботевград до Видин, Автомагистрала Хемус, Русе-Плевен, тунелът под Шипка са планове, които се вършат за дни. " Строи се и напред в същия миг се отчуждава. Материалите се купуват на евтините цени и са подготвени в задатък, с цел да не стопира строителството. Но това не го схванаха. Заради тези наши ограничения се строеше непрекъснато. А в този момент няма един метър. За мен това беше най-важно, с цел да дам на северната половина от България това, което има и югът и да може да се развиват ", отсече Борисов по тематиката за спрените пътища и напусна брифинга с Даниел Митов.

Според някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов въвеждането на зелен документ за хората, които си слагат първа доза ваксина, е погрешно, тъй като при тях цикълът на имунизация не е завършен и тези хора няма да са предпазени.

" Изцяло имунизиран човек е този, който е получил втора доза ваксина и са минали 14 дни след нея. Обмисляме да сезираме европейските институции за това, че България си играе с документа, наименуван европейски документ, и слага в риск българските жители ", сподели още той.

По думите му това безумство, което вкарва Стойчо Кацаров с издаването на зелен документ още при първа доза ваксина, надали е подкрепено от съществени лекари и експерти, какъвто да вземем за пример е доцент Кунчев.

" 45 000 деца от първи до четвърти клас без никаква причина бяха извадени от учебно заведение. Също по този начин на 45 000 родители им беше отнета опцията да работят. Няма никаква причина да се затварят тези паралелки ", безапелационен е Мирослав Боршош.

По думите му образованието в онлайн среда е изцяло изчерпано. Според него едвам 4% от учителите са карантинирани. " Подхожда се извънредно неспособно и непрофесионално ", възмути се той. " Вие не знаете какво се случва сега и си позволявате да лишите българското дете от обучение в една доста тежка среда ", продължи Боршош и предизвести, че ще имаме необразовано коронавирус потомство и по тази причина децата незабавно би трябвало да бъдат върнати назад в учебно заведение.

" Излизаме с доста остри реакции и ще желаяме учениците да се върнат на секундата в учебните заведения. И ще стане по този начин, тъй като това е вярното решение ", отсече той.

" Вчера на проф. Кантарджиев му трепереше гласа от яд и отвращение поради ограниченията, които се вкараха. Г-н Денков съобщи цялата просветителна система. Най-голямото изменничество е против тези дребни персони, които няма да получат обучение. Това е ситуацията - голям безпорядък, покруса и следствията ще бъдат доста огромни, в случай че не се върнат учениците назад в клас ", заключи Мирослав Боршош.

Бившият учебен министър Красимир Вълчев разяснява, че тази година не е трябвало децата да минават назад на онлайн образование. Според него нищо от Националния проект не се е случило и родителите през вчерашния ден не са знаели дали децата им ще са на учебно заведение през днешния ден.

По думите му тези ограничения е трябвало още при започване на септември да се вкарат, когато е било ясно, че вървим към нова вълна. " Предупредих министър Денков, че по този начин наречените насоки и рекомендации ще бъдат заслон. Точно това стана. Най-лесно е да прехвърлим отговорността върху децата. Децата не гласоподават. Само преди осем дни Кацаров сподели, че последно ще затваряме учебните заведения. А какво се случи - през днешния ден единствено в учебно заведение не можеш да влезеш ", възмути се той.

" Лятото актуализация на бюджета - за образованието 0 лв.. Предложихме да планираме спомагателни пари, имаше 2 милиарда лева актуализация на бюджета и нито лев за образованието. В последна сметка одобриха предлагането ни за въздухопречистватели в учебните заведения и гласоподаваха 8 млн. лева " добави Красимир Вълчев.

Той попита за какво не е направено всеобщо тестване в този момент, с цел да може децата да останат в класните стаи. " Жалко, че децата стават жертва на предизборната акция на Радев ", сподели още някогашният учебен министър.

" Необходим е доста сериозен професионален диалог на всички страни. Защото той не се състоя. Всички се събудихме със заповед ", сподели Боршош на въпрос на ПИК TV по какъв начин ще накарат ръководещите да върнат децата в класните стаи. " Очевидно всички наранени гилдии сме изправени пред вероятността да създадем доста огромни национални митинги. Отиваме към такива митинги ", предизвести той.

Проф. Ангелов разяснява и дали е належащо да се поставя трета бустерна доза на хора, които са имали тежка реакция на втората доза. " Не е належащо да се вършат авансово никакви проучвания. Хората могат да си слагат третата доза. Всички българи, които са си сложили, която и да е композиция от двудозови ваксини - АстраЗенека, " Модерна " или " Пфайзер ", в този момент могат умерено да си сложат трета доза на " Пфайзер ", изясни някогашният здравен министър.

" В момента Министерство на вътрешните работи има акция против подправените документи,а страната ни има желанието да издава документи, които не се одобряват в Европейски Съюз. Такова нещо няма и в Бангладеш. Има го единствено в Румен-Радева България ", недоволства той.

" С това, което направиха, на процедура няма ограничения. Те хвърлят незащитени хора в окото на бурята. Това не е хуманно и се прави единствено с цел да минат изборите ", приключи проф. Ангелов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР