С нов вариант за изход от ситуацията със спора за

...
С нов вариант за изход от ситуацията със спора за
Коментари Харесай

Борисов с нов вариант: Габриел премиер, но и нов външен министър за ГЕРБ

С нов вид за излаз от обстановката със разногласието за външния министър излезе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят - Мария Габриел да е министър председател, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме единствено 1 министерство - Министерство на външните работи. Ако не желаят тя да остане, ще излъчим различен външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях ", съобщи някогашният министър председател. И даже изрази подготвеност да се откаже от предварителната сделка за разбор на регионалните шефове и промяната им - сега ГЕРБ имат единствено 9 и няколко заместници.

" Готов съм да отстъпя доста неща. Това е огромна отстъпка на ГЕРБ. Като правихме регионалните шефове се разбрахме, че ще се мисли. Но в случай че това ще сътвори напрежение в ръководството, няма да го вършим ", изясни той.

Борисов се ядоса и от утринната изява на Лена Бориславова и изказванията й. И акцентира, че персонално той е имал " другарски и комфортен диалог с Кирил Петков ". Той е изненада от нейната осведоменост. " Всеки ден с Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Пеевски идва. Обикновено всеки идва с Делян Пеевски и водят извънредно другарски диалози. Данчо Йорданов и Асен Василев са неразделни. 2 месеца не си говорех с Кирил Петков и ми го докара Данчо Цонев да се сдобряваме ", продължи Борисов.

" Казах на Пеевски - не желая никой дружно да идва при мен. Срещите при мен - единствено като ги потвърдя с който желая. Няма да ми приписват неща, които те вършат ", закани се още той.

" Няма пакет към ротацията. В неделя изкарахме 5-6 ч. Не разбирам обстановката, че ще се счупи държавното управление и ще се върви на избори ", счита Борисов.

А на срещата с Денков и Пеевски през вчерашния ден се е обсъждало какво ще се прави със земеделските производители. " След това обсъдихме енергетиката - по какъв начин да не се банкрутира Марица 2 и мините. И се разбрахме по какъв начин понеделник - вторник ще ги подкрепим със 160 млн. (миньорите - бел. ред) ", сподели Борисов. След това водачът на ГЕРБ извикал и кмета на Стара Загора, с цел да му каже по какъв начин да успокои хората там. Парите за помощта пък ще дойдат, тъй като " събираемостта е огромна, както споделя Асен Василев ". 

Той изясни, че ГЕРБ нямат министри, на срещата научили за казуса с Мариците. " Но го взехме решение през БЕХ по какъв начин да се направи. И да няма разтърсвания в ръководството ", акцентира той.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР