с нищо зрителите, още по-малко юридически компетентните хора. Даже напротив,

...
с нищо зрителите, още по-малко юридически компетентните хора. Даже напротив,
Коментари Харесай

Чисти ли Борислав Сарафов имиджа на Гешев? Или иска да му седне в стола?

с нищо феновете, още по-малко юридически способените хора. Даже в противен случай, зад посланията му те ясно доловиха оня незабележим втори проект, който от самото начало трябваше да играе роля на незабележим щит за Гешефтурата. Все отново Сарафов е заместител на Гешев и като подобен би трябвало да минава за един от най-верните му четници.

Шефът на Националната следствена работа изяви подготвеност да взе участие интензивно в правенето на закони, свързани с промени в правосъдната система. Като правист, Сарафов би трябвало да знае, че напънът му е неоспорим опит за въздействие на правосъдната в изпълнителната власт. Все отново, от думите му се разбра, че до заместника на Гешев са стигнали някои вести за бъдещите промени, което на собствен ред значи, че няма да го сварят неопитен.

Той моли за бистрота, което е отлично. В подобен случай не би трябвало ли да опише малко повече за абсурда, разразил се с негови подчинени. Преди няколко години даже желаеха да го съдят за засегнатост и опит за вмешателство в работата им.

Свидетелство за това е текст от тъжбата на пострадал следовател, който разказва думите на Сарафов по този начин: “Аз теб съм те проучил. Името ти е показателно и подхожда на държанието ти. Ти си един страхливец, имаш заешко сърце и те е боязън да поемеш някаква отговорност…”, “Майка ти и татко ти не инцидентно са те кръстили така…страх те е да повдигнеш обвиняване на тези убийци”, “Искаш ли в този момент още в четвъртък да ти формирам дисциплинарка пред прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет?”.

Ако Борислав Сарафов е толкоз огромен последовател на откритите връзки, за какво най-малко един път не сподели дали към проверяващ служител на реда е отправял репликата: “Ти свирка правила ли си?”.

Шефът на следователите не пропусна по време на медийната си изява да се включи в хора на възпяващите Иван Гешев. Пробута сякаш апропо и втръсналата до болежка мантра, че държавното обвиняване не работи по Сталинистки модел. Може и да е прав, у нас от дълго време е надалеч по-лошо.

Защитникът на основния прокурор си направи устата за опцията спецправосъдието да остане да работи в настоящия си тип за проведените незаконни групи и тероризма. Даде даже образец с делото Сарафово. Лош образец, несъмнено. Защото въпросното дело може да влезе в учебниците като неприятна процедура поради обстоятелството, че то завърши едвам на първа инстанция, а от трагичния гърмеж на летището минаха към този момент съвсем 10 години.

Освен това процесът се води задочно против две лица, които нито са открити, нито са арестувани от българските управляващи. Никой не знае къде въобще се намират терористите и въобще вървят ли по тази Земя? Именно по тази причина прекомерно метафизичен би звучал въпросът дали околните на жертвите считат, че към този момент има заслужено отмъщение за изгубените животи с произнесените „ във въздуха “ доживотни присъди.

Невена Миткова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР