С невероятния обрат от 0:2 гейма във финала на Държавното

...
С невероятния обрат от 0:2 гейма във финала на Държавното
Коментари Харесай

Марица със 7 трофея през най-успешния сезон в историята си!

С невероятния поврат от 0:2 гейма във финала на Държавното състезание за девойки до 15 години, Марица (Пловдив) постави точка на най-успешния сезон в клубната си история – със седем от осем вероятни трофея от вътрешните шампионати в другите възрастови категории. Седемте селекции на клуба изиграха общо 94 публични мача в своите национални съревнования и изгубиха единствено два от тях!

Представителният женски тим на старши-треньора Иван Петков даде звук с следващия си златен дубъл, спечелвайки шампионската купа в Националната волейболна лига и Купа България през април. Тимът стори това, загубвайки единствено два гейма в общо 25-те си изиграни мача в двете надпревари. Освен това, през този сезон маричанки реализираха и първата победа за български тим в груповата фаза на женската Шампионска лига.


Женският отбор на Марица победи като първенец на България


Марица с трофея от Купа България

Към края на април, старшата на Марица извоюва купата в Държавното състезание за девойки до 19 години, откакто завърши сезона с 14 победи и единствено една загуба. В мача за златото, съставът на треньорката Габриела Айшинова изкова храбър поврат от 2:0 гейма за Левски (София) до триумфална победа с 3:2 и трофея.


Марица U19 със златните медали

Финалът на Държавното състезание за девойки до 15 години беше като едно нереално дежа вю. И тук Левски поведе с 2:0 гейма, само че Марица съумя да изравни. В тайбрека Сините от София водеха със 7:4, когато ескадронът на треньорката Петя Хрисчева направи един приказен заключителен спринт от 11:1 точки и финишира с купата. При завръщането си в Пловдив, девойките посетиха мача сред България и Сърбия от мъжката ВЛН и бяха приветствани от 6 хиляди фенове в зала Колодрума. Жълто-сините приключиха сезона непобедени в 17 изиграни мача.


Марица U15 със златните медали

Марица U13 бяха още по-убедителни по пътя си към националната купа в тази възрастова категория. Момичетата на треньорката Кристина Якимова прелетяха през 15-те си изиграни мача до златото без да изгубят нито един гейм!


Марица U13 със златните медали

Също под управлението на Якимова, тимът до 12 години сграбчи купата на междурегионалните финали в зони Тракия и Струма, най-високото равнище за тази възрастова група. Те изгубиха единствено един гейм в осемте си изиграни мача.


Марица U12 ликува като първенец

Водени от досегашната капитанка на женския тим Радосвета Тенева, най-младото потомство на Жълто-сините – тимът до 11 години, по традиция завоюва чисто всичките си четири мача по пътя към купата в шампионата на район Тракия, също най-високото равнище за тази възрастова категория. Интересното е, че тук клубът взе участие и с втори тим, като единствената загуба, която Марица 2 позволи, беше в срещата с Марица 1.


Марица U11 чества с трофея

Селекцията до 17 години беше единственият отбор на Марица, който не съумя да стигне до купата, макар че волейболистките на треньорката Атанаска Никифорова изиграха 10 мача и завоюваха девет от тях. За страдание, единствената им загуба ги лиши от опцията да се класират за полуфиналите и те приключиха на пето място.


Марица U17 след спечелването на мача за петото място

“Цифрите са красноречиви, даже малко стряскащи”, разяснява пред volleymaritza.bg президентът на волейболен клуб Марица Илия Динков. “Но измежду тези многочислени победи имаше и някои изключително трагични, най-много финалите при старшата възраст и при девойките до 15 години, които бяха извоювани с 3:2, с доста страст. Така че, да, сезонът е доста сполучлив и мисля, че е най-успешният най-малко откогато аз съм в управлението на клуба. С всяка идната година равнището в Марица, като качество на игра и като качество на работата в клуба, сигурно се покачва спрямо предходната.”


volleymaritza.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР