С необходимата солидарност Путин ще се провали и Украйна и

...
С необходимата солидарност Путин ще се провали и Украйна и
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Това не е само война срещу Украйна, а срещу нашата енергия

С нужната взаимност Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят. С тези думи стартира речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Прочетете още
" Това не е единствено война на руснаците против Украйна. Това е война за нашата сила, война за нашата стопанска система и полезности. Война за нашето бъдеще ", съобщи тя.

" Издигнахме Европа още веднъж. Времето пред нас няма да е елементарно. Нека да бъдем доста ясни – доста неща са сложени на карта освен за Украйна, само че и за целия свят. Поставени сме пред тестване от страна на тези, които желаят да ни видят разграничени ", сподели още Урсула фон дер Лайен.

По думите ѝ през днешния ден смелостта има име и това име е Украйна. Смелостта има и лице и това е лицето на украинските мъже и дами, които се изправиха пред съветската експанзия.

Фон дер Лайен към Олена Зеленска: Появи се нация от герои

Урсула фон дер Лайен си спомни първите седмици след експанзия, когато първата дама на Украйна - Олена Зеленска, събра родители на украински деца, убити от агресора.

„ Стотици фамилии, за които войната в никакъв случай няма да свърши и за които животът в никакъв случай няма да бъде същият. Видяхме първата дама, която се изправи пред една тиха навалица от съкрушени майки и татковци и пуска балони в небето – по един за всяко починало дете. Невинните жертви на тази война ще живеят в нашите мемоари “, сподели Фон дер Лайен.

Тя се обърна към Олена Зеленска, която също е в Европейския парламент, с думите: „ Скъпа Олена Зеленска, беше нужна изключителна мощ, с цел да се устои на жестокостта на Путин. Вие намерихте този кураж, появи се нация от герои. Днес украинците са мощни, тъй като цялата страна се бореше улица по улица, дом по дом. Украйна е мощна, тъй като хора като вашия брачен партньор – президентът Зеленски, се изправиха, поведоха съпротивата дружно с Вас и Вашите деца. Вие дадохте кураж на цялата нация. “

Фон дер Лайен беше безапелационна, че солидарността на Европа с Украйна няма да бъде разрушена.

„ Финансовият бранш в Русия е на командно дишане “

¾ от банковия бранш на Русия е изключен от интернационалното банкиране. Производството на коли спадна със 75% спрямо предходната година, а Аерофлот приземява самолети, тъй като няма аварийни елементи. Руската армия вади чипове от миялни машини и хладилници, с цел да поправя своите военни машини, тъй като няма полупроводници. Руската индустрия е в отломки “, сподели Урсула фон дер Лайен.

„ Кремъл е този, който направи това с съветската стопанска система. Това е цената за политиката на Путин за заличаване. Искам да бъда доста ясна – глобите ще останат и сега би трябвало да продължим по този метод, а не да се помиряваме “, безапелационна бе тя.

Финансова поддръжка за Украйна

До момента Европа е дала над 90 милиарда евро финансова помощ, без да е взима поради военната помощ. Възстановяването на Украйна ще изисква големи запаси.

Тя даде образец с нападенията на Русия, които са унищожили над 70 учебни заведения. Половин милион украински деца стартират образователната година в Европейския съюз, само че доста други деца в Украйна даже нямат класни стаи, в които да се върнат.

„ Вчера, скъпа Олена, ми казахте, че всеки ден, когато родителите изпращат децата си в учебно заведение, те им дават освен раници, само че и раница за незабавни случаи с храна и вода и с медицински консумативи. Представете си да изпращате всеки ден детето си на учебно заведение с такава раница и да не знаете дали след учебно заведение ще се видите още веднъж “, обърна се ръководителят на Европейска комисия към евродепутатите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР