С него си. Имате връзка. Държи на теб. Обича те

...
С него си. Имате връзка. Държи на теб. Обича те
Коментари Харесай

Никоя жена не бива да чува, че някога друга жена е била повече обичана от нея – Тодор Колев

С него си. Имате връзка. Държи на теб. Обича те и се отнася с почитание към теб. Но някак си не е задоволително. Има нещо, което те тормози.  Въпрос, който от една страна искаш да схванеш, само че в това време се страхуваш от отговора. Отговор, който може да те рани. Отговор, който може да те разочарова. Отговор, който може да те откаже от него. От вас. От любовта.

Обича ли към момента някогашната си? Въпрос, който си задава всяка жена. Въпрос, който всява боязън и смут. И боли. Особено в случай че отговорът е „ Да “.

Ето какво да направиш, когато той към момента обича някогашната си

Не се сравнявай с нея

Да сравняваш себе си с другата жена е загуба на време и ще повлияе на самочувствието ти. Първата обич на твоя сътрудник може би наподобява специфична в неговите очи. Не тъй като е – просто първата обич постоянно се помни. И никога това не е мотив за ревнивост. Така или другояче, всичко, което ще направиш, като се сравняваш с нея, е да участваш в съревнование, което не можете да спечелиш.

Дори в случай че си „ по-добра “ от нея в някои неща, най-вероятно ще има най-малко една или две области, в които тя ще те засенчва или ще те кара да се чувстваш несигурна. Конкуренцията е безсмислена. Тя води единствено до болежка и незадоволство.

Увери се, че не си „ сурогат “

Може би ще прозвучим жестоко, само че някои мъже в действителност нямат съвест. Ако един мъж към момента обича първата си обич, мъчно ще заобича и теб. Или най-малко не по този начин, както нея. Забележи погледът му, когато те гледа. И въобще търси ли зрителен контакт с теб. Освобождава ли се от работа, с цел да прекарате повече време дружно или работи до късно, с цел да те избегне.

Да, в тези въпроси се крият доста отговори. Целувките същински ли са или те целува, като че ли по обвързване? Интимността по какъв начин е? Знаеш, че тя е ключът към здравите връзки, а и също индикатор за мощна обич.

Довери се на себе си 

Понякога нещата се случват тъкмо по този начин, както сме ги предчувствали. И колкото и да ни се коства необичайно, инстинктът се оказва прав. И в случай че вътрешното ти „ аз “ ти споделя, че  чувствата на колегата ти към първата му обич са минали границата в прочувствена невярност или са сериозна причина за същинска такава, тогава би трябвало бъдеш изцяло почтена със себе си.

Той към момента обича първата си обич и това не е за подценяване. Бъди деликатна. Ако не се подходи по верния метод, това може да унищожи вашата връзка. Ето за какво колкото повече игнорираш инстинкта си, който ти споделя, че нещо не е наред, толкоз повече рискуваш да живееш в неистина. А този живот боли. Много.

Не се плаши от ултиматум – само че внимавай

Да дадеш ултиматум на колегата си може да звучи дребнаво или неправилно, само че от време на време това е единственото решение. И не – няма нищо общо с това, дали си добър човек. Нека избира – теб или нея. Защото, скъпа, не заслужаваш цялостен живот да живееш в нечия сянка. Заслужавам мъж, за който ще си единствената жена на този свят. Най-скъпа. Най-любима.

Ако избере теб – тогава няма от какво да се притесняваш. Продължи връзката си с него, само че постоянно си имай едно мислено. Любовта е игра. И този, който се влюби мощно – губи.

Ако не може да ти даде отговор и стартира да се изяснява или пък избере нея, единственото, което може да направиш е да си тръгнеш от този мъж. И връзката, която не е потребна по никакъв метод за теб. Стига толкоз. Ти не си утешителна премия, нито сурогат. Ти си жена и заслужаваш най-хубавото..

Научи повече за това за какво той я обича

Вече ти казахме аргументите, заради които не би трябвало да се сравняваш с първата му обич и към момента държим на това. Но да схванеш повече за това за какво той я обича може да бъде потребно, както и за тяхната разлъка. Може би ще научиш неща, които много ще те изненадат.

Дали повода да я обича толкоз мощно е нейната външна хубост, техните общи ползи, неизразима искра, която той усещаше единствено с нея? Какво беше това и за какво в този момент го визира толкоз мощно. Помоли го да ти каже по безпристрастен метод и му обещай, че няма да го използваш против него.

Тогава ще схванеш какво се случва и дали бракът ви към момента може да бъде избавен – и въобще, дали искаш да се бориш с него. След всичко това, което ще чуеш.

Не се съмнявай в себе си

Знаем по какъв начин би се почувствала, когато схванеш, че той към момента обича някогашната си. Но, скъпа, този факт никога не те прави по-малко добра от нея или пък недостойна за него. Не! Глупаво е да си мислиш по този начин. Това са усеща. И никой не може да ги управлява, колкото и да ни се желае. Колкото и да знаем, че това, което усещаме не е редно и ще нарани хората, които ни обичат. Уви. Безсилни сме.

Може да бъде опустошително да напуснеш някого, който обичаш, само че в случай че той ще преследва друга жена, до момента в който е с теб, не е почтено. За всяко нещо си има граници. Както и за любовта. Ако той в действителност те обича, ще направи избор без въобще да се поколебае. Дори ще ти се обиди, че му задаваш въпрос, чийто отговор е повече от явен

Ти си прелестна. И заслужаваш благополучие. Помни това.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР