С най-големи шансове за следващ служебен премиер е сегашният правосъден

...
С най-големи шансове за следващ служебен премиер е сегашният правосъден
Коментари Харесай

Харесван от леви и десни: Крум Зарков става премиер

С най-големи шансове за идващ длъжностен министър председател е сегашният правосъден министър Крум Зарков, заяви пред „ Галерия “ чудесно осведомен източник. Според него Зарков е любимец на кръга към президента Румен Радев, тъй като е диалогичен, способен и чудесно се оправя с управническите провокации.

Различните лобита към Радев към момента не са намерили пресечна точка, настояват политици. Това била и една от аргументите Радев да бави даването на мандатите на парламентарните групи, в случай, че още в деня на изборите беше ясно какъв брой фрагментирано ще е новото Народно заседание.

Зарков бил харесван освен от президентските кръгове, а и от леви сиви кардинали, които виждали в него капацитет за властник от по-висок клас.

Умее да реализира баланс сред дисциплинирано държание и отстояване на лична позиция, а пък е и доста отзивчив “, сподели пред „ Галерия ” социалист от по-старото потомство.

Крум Зарков беше народен представител от Българска социалистическа партия в 44-то, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание. Политическата му кариера е напълно в левия бранш, без клатушкане към други. В Българска социалистическа партия бързо става член на Изпълнителното бюро единствено 2 година след приемането му за партиен член.

Реклама

В последно време обаче е измежду хората, които обществено показват несъгласието си с управлението на партията и най-много със самата Корнелия Нинова.

В изявление Зарков напомня, че поради неприятни изборни резултати е желал нейната оставка, още когато Българска социалистическа партия е била трета политическа мощ, а към този момент е дори пета.

Като народен представител има сериозен принос в доста законопроекти, а и по обучение е правист. Едно от гласуванията му в пленарна зала стана знаково, защо¬то поради него не се одобри предлагането на Българска социалистическа партия за връщане на хартиената бюлетина.

Той се разгласи против възобновяване на този модел и неведнъж го дефинира като неточност.

Сегашният длъжностен правосъден министър желае и оставката на основния прокурор Иван Гешев. С позициите си по отношение на работата на Гешев той завоюва благосклонностите и на център- дясно насочената част от обществото. Не е загадка, че хора от Демократична България и от „ Промяната ” също симпатизират на Крум Зарков.

След като опциите за сформиране на болшинство очевидно клонят към нула, политическите сили се ориентират към разновидността нови избори. Партиите умуват за бъдещи обединения за по-лесно сформиране на болшинство и държавно управление.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР