С националния химн започна поклонението пред тленните останки на началника

...
С националния химн започна поклонението пред тленните останки на началника
Коментари Харесай

Сбогуваме се с ген. Андрей Боцев

С националния химн стартира поклонението пред тленните остатъци на началника на защитата ген.Андрей Боцев във Военния клуб в София.

Да почетат паметта му пристигнаха стотици, измежду които президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, висши военни и други

Днес ни напусна един заслужен български военачалник, разяснява пред публицисти президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Ген.Боцев мина през всички равнища на военната подчиненост и се утвърди като извънредно квалифициран офицер и пълководец, заслужи уважението на своите сътрудници и беше обичан от своите подчинени, означи президентът. Беше честен, почтен и непосредствен, има неоспорим принос за развиването на въоръжените ни сили. Воден от извънредно високото си възприятие за отговорност и дълг, той до последно остана на своя пост, уточни Радев.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността сподели, че през днешния ден се прощаваме с един човек, който ще остави следа в историята на нашата войска. Той служеше в едно време, когато трябваше да се направи решителната крачка сред безвремието в армията и модернизацията на нашите въоръжени сили, означи Каракачанов. Беше пряк, непосредствен, прям и почтен, на това искаше да научи и своите подчинени, добави той. Хората, които работеха с него, ще запазят в себе си загатна за българина, мощния мъж, честния български боец, уточни министърът на защитата.

Заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов изрази увереност, че в актуалната военна история на България ген.Боцев ще остане като заслужен пълководец, отавил следа в строителството на актуалната българска войска. До последния си мирис служеше с религия и воля за развиване на нашите качества в това мъчно и динамично време, означи вицеадмирал Ефтимов. Г-н военачалник, изпращаме Ви в деня за амнистия, в случай че има нещо простете ни, приключи той.

Преди поклонението от Министерството на защитата потегли траурна върволица в памет на ген.Боцев, който беше изпратен на оръдеен лафет под звуците на военни маршове.

Траурна върволица за началника на защитата ген. Андрей Боцев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР