С настъпването на пролетта и приближаването на Великденските празници, всеки

...
С настъпването на пролетта и приближаването на Великденските празници, всеки
Коментари Харесай

6 практични съвета за бързо пролетно почистване на дома

С настъпването на пролетта и приближаването на Великденските празници, всеки би желал по-чист и подреден дом. Предлагаме ви няколко практични съвета за дейно и оптимално бързо изцяло разчистване:
1. Направете лист със дилемите
Много по-лесно ще можете да систематизирате почистването, в случай че имате авансово квалифициран проект. 10-те минути, които ще ви лишават да разпишете дилемите, може да ви спестят няколко часа шетане.
 9 метода да се отървете от праха вкъщи, за които надали сте се сещали 9 метода да се отървете от праха вкъщи, за които надали сте се сещали
Дръжте прозорците си затворени Всички обичаме да се любуваме на хладния бриз, който се носи в домовете ни, само че на каква цена? Заедн...
2. Отметнете някои неща в делничните дни
Може да си помогнете преди Големият ден на почистването, като имате подготовка още от делничните дни, да вземем за пример - може да пускате пералня за зимните якета и дебели завивки. Това времево не е изключително ангажиращо през делничните дни, а по този начин и ще има премного време всичко да изсъхне за уикенда и по този метод единствено да ги приберете в дрешника за идващия зимен сезон.
3. Вършете няколко неща по едно и също време
Проветрянето на завивките на терасата, накисването с препарат на фурната и прането на пердетата, може да се случват едновременно, т.е. до момента в който перете деликатните материи на ръка, може да оставите препарати да работят върху плоскостите и банята, с цел да улеснят процеса на разчистване след това.
4. Уверете се, че имате всичко налично
 В какъв ред би трябвало да се почистват стаите, с цел да не изплашите шанса В какъв ред би трябвало да се почистват стаите, с цел да не изплашите шанса
Нужно е постоянно разчистване на дома, с цел да се поддържа хигиената на равнище. То обаче би трябвало да се прави вярно. Експертите обясниха з...
Със листата, който ви предложихме в точка 1, може да добавите и всевъзможен тип домански такъми, които ще ви потрябват и закупите авансово, в случай че ви липсват - ръкавици, стирки, препарати и тн. Ще си загубите времето, в случай че в един миг установите, че белината е свършила и би трябвало да отидете до магазина.
5. Действайте на правилото " почистване на стаи една по една "
Опитайте, до колкото е допустимо да чистите стаите една по една, тъй като другояче е доста евентуално да настъпи един дребен безпорядък, в случай че би трябвало да прескачате прахосмукачката в коридора, кофата със стирката в банята и камара с пране в спалнята. 
6. Започвайте " от горната страна надолу ". 
Безсмислено е изтъркате хубаво пода и по-късно да изчистите прозорците, тъй като всяка нечистотия още веднъж ще залепне по пода ви. Започнете предпочитано от прозорци, кухненски шкафове, дрешници, етажерки, слизайки надолу към маси, плотове и комоди, до момента в който стигнете до ниските повърхности. Това ще улесни доста процеса на работа.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР