С настъпването на астрономическата есен ще усетим и метеорологичната, заяви

...
С настъпването на астрономическата есен ще усетим и метеорологичната, заяви
Коментари Харесай

Лятото си отива! Идва сериозно захлаждане, а по планините и сняг!

С настъпването на астрономическата есен ще усетим и метеорологичната, съобщи синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков. Чувствителното захлаждане ще настъпи в четвъртък и ще остане осезаемо през трите почивни дни. "От вторник стартира последователно намаляване на температурите. Чувствителното захлаждане, дружно с чести превалявания, ще настъпи в четвъртък, когато дневните температурите ще се намалят до 18-23 градуса ", зави синоптикът. По думите му още преди почивните дни ще бъде и доста прохладно, което ще сътвори в допълнение чувство за по-ниски температури.
В събота времето ще е по-хубаво и температурите леко ще се покачат, само че в неделя още веднъж ни чакат типично есенни стойности.

"Тази година метеорологичната есен настава дружно с астрономическата, а нормално я изпреварва с 5-10 дни. Този път обаче захлаждането се случва в точния момент ", изясни пред "Труд " Янков. Той уточни, че интервал с нови превалявания ще настъпи идващият понеделник и те ще продължат до края на месеца. Затопляне и стабилизиране на времето се чака след 3 октомври. Според прогнозите от четвъртък времето ще се скапе и по морето и към този момент няма да бъде уместно за плаж.

"Нахлуващият вятър ще откаже всички искащи да почиват по нашето Черноморие ", сподели синоптикът Петър Янков. Той предизвести, че в четвъртък в планините над 2 200 метра надморска височина ще превали сняг.

"Тогава към този момент няма да е уместно за планински туризъм. Пътеките ще са мокри и хлъзгави, ще е много прохладно. За феновете на походите времето ще е удобно след 3 октомври ", съобщи Янков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР