С нарастването на заразените с коронавирус се увеличават и българите,

...
С нарастването на заразените с коронавирус се увеличават и българите,
Коментари Харесай

Нарастват убедените българи, че коронавирусът е изкуствено създаден

С повишаването на инфектираните с ковид се усилват и българите, които считат, че Covid-19 е изкуствено основан, сочат данни на социологическата организация " Тренд ", оповестени във вторник. Според изследването, осъществено през ноември измежду 1000 пълнолетни жители, 52 на 100 от запитаните са на това мнение, до момента в който през юни 2020 година по този начин са мислели 43 % от интервюираните.

Запазва се процентът на българите – 40 на 100, които са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на земята.

Леко нарастват – от 43 на 100 през юни на 45 % в този момент, смятащите, че коронавирусът е изкуствено основана болест за фармацевтични компании да печелят. Все отново те са леко намалели по отношение на първото изследване през април, когато това мнение са изказвали 46% от запитаните.

На фона на възходящите през последните дни информации за основаването на ваксини против вируса с висока успеваемост, които чакат позволение, с цел да може да стартира слагането им, 25 % от българите споделят мнението, че ваксина има, само че се крие, с цел да се популяризира още повече заболяването и фармацевтичните компании да печелят повече. През месец април съгласните с това са били 39%.

Малко над една трета (33%) са на мнение, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. С увеличението на възрастта обаче понижава делът на хората, които са съгласни с това изказване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР