С над 50% е намалял броят на загиналите при катастрофи

...
С над 50% е намалял броят на загиналите при катастрофи
Коментари Харесай

С над 50% е намалял пътният травматизъм в градовете през 2020 г.

С над 50% е намалял броят на починалите при произшествия в градовете през 2020 година по отношение на година по-рано, съобщи Малина Крумова, ръководител на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) пред бТВ.

Тя заяви, че по данни на Столична община интензивността на трафика по натоварените кръстовища в София през втората половина на миналата година е отбелязал растеж от 20%.

„ Данните за пътния травматизъм в градовете демонстрират, че освен Covid-19 е причина за забележителния спад, който се регистрира през 2020 година “, сподели Крумова. По думите ѝ в условия на пандемия доста хора избират да пътуват със личните си коли за сметка на градския превоз. Това води до нарастване на трафика в градовете, счита Крумова.

Това е много противоречиво изказване поради обстоятелството, че редица бизнеси бях затворени, а една забележителна част от тези които работят в градовете го вършат от у дома. Към това би трябвало да се добави и фактът, че детските градини и учебните заведения бяха затворени в последните месеци на годината.

Малина Крумова означи като оптимистична наклонност, че на този декор понижава и броят на починалите пешеходци при пътно-транспортни катастрофи с близо 45%. Значителен спад означават и двете области с най-интензивно придвижване – София и Пловдив, надлежно с 53% и 39%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР