С над 2 000 000 лева ще бъде увеличен бюджета

...
С над 2 000 000 лева ще бъде увеличен бюджета
Коментари Харесай

Над 2 млн. лв. повече за спорт през 2018 г.

С над 2 000 000 лв. ще бъде повишен бюджета за Министерството на младежта и спорта за 2018 година В плана на Закон за държавния бюджет парите за спорт за следващата година са в размер на 75 732 300 лв.. Проектобюджетът беше показан през днешния ден от спортния министър Красен Кралев по време на съвещание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е беше признат с 10 гласа „ за “ от страна на представителите на ГЕРБ и на Обединените патриоти. Депутатите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха “против”, а тези от “Воля” се въздържаха.

Със средствата, които са планувани за нарастване ще бъдат нараснали заплатите на личния състав в спортните учебни заведения, които са под шапката на ММС. Служителите в самото министерство също ще получат нарастване по отношение на увеличението на минималната заплата и осигурителните вноски, по този начин и с идното погашение на компенсации за чиновници, които се пенсионират.

Разпределените разноски за осъществяване на задачите и дейностите в региона на спорта за учащи и спорта в свободното време за следващата година са в размер на 16 354 000 лв.. Разпределените разноски за осъществяване на задачите и дейностите в региона на спорта за високи достижения са в размер на 50 479 700 лв.. Разчетени са средства за стимулиране и награждаване на спортисти за призови класирания на европейски и международни шампионати и олимпийски игри, както и аналогични шампионати и игри за хора с увреждания. Тук са включени и средства за обществено подкрепяне на спортисти, спортисти с увреждания, спортисти ветерани и треньори, както и средства за застраховане на пожизнените награди на олимпийските медалисти, прекратили дейна спортна активност, персоналните им треньори и старшите треньори на сборните олимпийски тимове.

В общия бюджет на политиката в региона на спорта за високи достижения са заложени средства за застраховане дейностите на Антидопинговия център и лабораторията за осъществяване условията за лицензирането й. През 2018 година парите за привеждането на спортните обекти и уреди във тип отговарящ на актуалните интернационалните стандарти са в размер на 3 289 800. Разходите за осъществяване на задачите на политиката в региона на усвояването и използването на положителни интернационалните практики за спорта са в размер на 297 600 лева За осъществяване на задачите на политиката в региона на младежите са планувани средства в размер на 3 287 000 лева

Очакваните резултати са свързани с нараснала осведоменост на младежите за вредите от използването на неразрешени и нездравословни за здравето вещества, създаване на здравословни привички и двигателна просвета, както и овладяно нападателно и хулиганско държание, понижен брой отрицателни обществени прояви, основани условия за осмисляне на свободното време на младежите. Проекти за близо 7 000 000 лв. извършва Министерството по Оперативна стратегия “Региони в напредък 2014 – 2020 – Култура и спорт” в учебно заведение за ремонт и реорганизация на три от държавните спортни учебни заведения. Тези средства ще бъдат усвоени през 2018 година. Проектите са на обща стойност 6 691 800 лв., надлежно: спортно учебно заведение „ Генерал Владимир Стойчев “ гр. София - 910 200, спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ гр. Варна - 2 700 600 лв. и спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ гр. Русе – 3 081 000 лв..

Важна част от работата на Министерството на младежта и спорта за идната година е Председателството на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 година Нашето министерство ще провежда 4 огромни събития на експертно равнище, като за тяхното финансиране аплайваме с планове по стратегия Еразъм, в размер на близо 1 200 000, съобщи спортният министър.

Красен Кралев разгласи пред присъстващите, че за първи път от тази година численост за представител на Министерството на младежта и спорта e включена в състава на Постоянното посланичество съм Европейски Съюз.

" До 2015 година MMС не беше записано като бенефициент в Брюксел. Нито един министър преди мен не си беше направил труда. След като завърши Председателството би трябвало да създадем по този начин, че този непрекъснат представител да бъде непокътнат, тъй като това ще способства за реализиране на позитивни резултати при отбрана на българските ползи на равнище Европейски Съюз в региона на младежта и спортаЮ, разяснява още министър Кралев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР