С началото на второто тримесечие на годината Биткойн и американските

...
С началото на второто тримесечие на годината Биткойн и американските
Коментари Харесай

Април: Бичи месец за Биткойн и американските акции?

С началото на второто тримесечие на годината Биткойн и американските акции навлизат в един от най-силните си сезонни интервали през годината, съгласно Matrixport, снабдител на крипто услуги.

Маркус Тилен, началник на отдел в Matrixport съобщи, че неотдавнашното бичо рали на американските акции евентуално ще има позитивен резултат върху криптовалутите , изключително откакто април е мощен месец и за Биткойн , и Етериум .

Флагманската криптовалута е на облага през април в шест от последните 10 години, като междинната възвръщаемост е над 17%. S&P 500, еталонният показател на Уолстрийт, е на облага през април осем от 10 пъти, като междинната възвръщаемост за последните 10 години е 2.6%.

Инфлацията ще намалее, а рисковите активи ще се покачат

Тилен добави, че тезата на Matrixport за 2023 година, че инфлацията ще намалее, се сбъдва и вследствие на това всички рискови активи би трябвало да се покачат.

Биткойн нарастна с 23% през март, с което облагата му от началото на годината доближи 67%, до момента в който S&P 500 нарастна със 7% през тази година. Предпочитаният от Федералния запас измерител на инфлацията се охлади още веднъж през февруари, което породи очаквания, че политиците ще съумеят да понижат агресивното стягане на паричната си политика.

Решението на ОПЕК+ за понижаване на международния рандеман на нефт и въздействието му върху рисковите активи

Ключовото събитие през уикенда обаче, което в този момент прекатурва макрообстановката, е решението на ОПЕК+ да понижи международния рандеман на нефт. Организацията разгласи непринудено редуциране на производството с общ размер 1.65 милиона барела дневно, което докара до повишаване на щатския $ дружно с енергийните разноски.

Това е типичен срещуположен вятър за рисковите активи, в това число криптовалутите. Към момента на правене на публикацията показателят на щатския $ (DXY) се търгува на равнище над 102.4, което съставлява покачване по отношение на най-ниското равнище от 102.04 през април. Крипто трейдърът качи обяснителна графика в Twitter заявявайки, че е време DXY да покаже посоката си, което би трябвало да се отрази на ценовото деяние на BTC.

Инжектирането на ликвидност от страна на държавното управление ще подтиква представянето на рисковите активи

Макар че ходът на ОПЕК+ се отрази на активите от Биткойн до злато, Аласдър Маклауд, началник на изследователската активност в Goldmoney твърди, че държавните управления ще би трябвало да инжектират ликвидност, с цел да компенсират вероятно повишение на цените на силата, като по този метод още веднъж ще подобрят представянето на рисковите активи.

The Kobeissi Letter , финансов коментарен запас също по този начин съобщи, че пазарите скоро ще реагират на изненадващото редуциране на производството от страна на ОПЕК+ този уикенд, добавяйки, че цените на петрола евентуално ще се покачат над $80.00, което е нежелано развиване от централните банки, опитващи се да се борят с инфлацията. Вследствие на тази вест инфлацията, обвързвана с предлагането, ще се утежни.


НЕ ИЗПУСКАЙ: 


Централните банки може да покачат лихвените проценти макар продължаващата банкова рецесия

По-високата инфлация ще усили вероятността централните банки да продължат да покачват лихвените проценти макар продължаващата банкова рецесия в Съединени американски щати и в чужбина.

Според последните оценки на инструмента FedWatch на CME Group, пазарите имат вяра, че Федералният запас ще увеличи лихвените проценти с още 0.25% през май, като преди този момент са били по-скоро за пауза.

Биткойн изпитва волатилност в отговор на решението на ОПЕК+

Водещата криптовалута претърпя неочакван спад под $28,000 вследствие на решението на ОПЕК+ за понижаване на международния рандеман на нефт. Въпреки това BTC/USD реализира завръщане, скачайки с $865 от нощното дъно от $27,600 в Bitstamp по време на азиатската комерсиална сесия на 3 април. В момента активът се търгува на равнище от към $28,200, съгласно данни на CoinMarketCap.

Мечи изгледи за BTC?

Въпреки неочакваното възобновяване, ресурсът за крипто разбор и образование IncomeSharks резервира мечата вероятност по отношение на BTC. Той означи, отнасящ се до структурата на BTC/USD през 2023 година, което допуска евентуална меча наклонност.

Ресурсът също по този начин акцентира пробива на диагоналната тренд линия, ниския размер и слабия On-Balance-Volume (OBV), заключавайки, че продажбата или шортването на BTC в кратковременен проект може да е най-хубавият вид.


 


Настроения на крипто пазара и показател на страха и алчността

Индексът на страха и алчността, типичен знак за настроенията, демонстрира, че продължава да характеризира цялостното въодушевление на крипто пазара. Към момента на писане на публикацията показателят демонстрира 63/100, което е покрай най-високата му стойност от достигането на историческите върхове на Биткойн през ноември 2021 година

Въпреки това, аналитичният запас Game of Trades предизвести, че крипто пазарът става прекомерно еуфоричен. Макар че равнището на лакомия, изобразено от показателя, към момента има забележителна опция за напредък, до момента в който доближи територия, близка до 90, това нормално е сигнал, че следва забележителна промяна на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР