С многохиляден протест в Хонконг беше изразено недоволството срещу нов

...
С многохиляден протест в Хонконг беше изразено недоволството срещу нов
Коментари Харесай

Протест в Хонконг срещу екстрадиране на хора в Китай

С многохиляден митинг в Хонконг беше изразено недоволството против нов закон, който разрешава изгонването от самостоятелен Хонконг в континентален Китай.
Хиляди протестиращи блокираха съществени улици в центъра на Хонкконг по време на следващия огромен митинг против проектозакон, който ще разреши екстрадиции в Китай.

Новият митинг съответствува с дебатите по противоречивия текст в Народното събрание. Местният законодателен орган е следен от подкрепящи властта в Пекин политици и се чака законът да бъде признат и въведен в действие.

Протестиращите се притесняват, че Китай ще употребява новото законодателство, като инструмент за разпра с дисиденти и политически съперници в Хонконг.

Първият митинг против закона се състоя в неделя и в него взеха присъединяване над 1 милион души. Стигна се и до конфликти с полицията.

Днес се чакат разнообразни форми на митинг. Около 4000 учители оповестиха, че ще стачкуват. В близо 100 магазинa сряда е неработен ден, с цел да могат чиновниците им да се включат в демонстрациите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР