С много от колегите сме говорили, че абсолютно е необходима

...
С много от колегите сме говорили, че абсолютно е необходима
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Необходима е рамка за обезщетенията за телесни повреди

С доста от сътрудниците сме говорили, че безусловно е нужна някаква рамка за компенсациите ”от - до ” и към този момент в границите на ”от - до ” да може да се преценят в границите на съответния случай, съответните доказателства.
И такава рамка е изключително нужна при телесните увреждания, тъй като ние, с цел да присъдим, примерно, обезщетение за счупена ръка, строшен крайник, се базираме на заключенията на движимостите лица – какъв брой дълго индивидът е бил болен, какъв брой дълго не е можел да върви и други такива неща. Но би било потребно за всички да има открити критерии, в това число с присъединяване на доктор, за телесните увреждания., уточни тя пред БНР.

Що се отнася до компенсациите за смъртни случаи, защото към този момент сме в Европейски Съюз, от време на време се постанова да прилагаме задгранично право, акцентира Куцкова. Тя добави, че в някои страни няма обезщетение за неимуществени вреди от гибел, в случай че лицето, което е близкият на починалия, не го е претърпяло изключително тежко. В други страни има цена - да вземем за пример в Чехия за братя и сестри има избрани суми.

" Добре е да се изследва опитът в други страни и да се направи един разбор. Не мисля, че е кой знае какъв проблем и в действителност има потребност от едно огромно разискване ", разяснява арбитър Куцкова. Тя разясни, че при делата за обезщетение се преценят и неимуществените вреди, само че всеки случай е друг:

" За разлика от това, което се написа, че е цената на човешкия живот, този тип каузи, които са цивилен и където потърпевшият жител и застрахователите са равни страни, там наказване не се постанова, по тези каузи подлежат на обезщетяване тъгата, болката, страданието, загубата на непосредствен човек, както и болките и прекарванията, в случай че индивидът е сакат при пътно-транспортно произшествие. Т. е., прави оценка се т. нар неимуществена щета, която човек търпи в следствие от загубата на непосредствен човек. И това е доста самостоятелно. Ще ви дам образци от практиката. Съпрузи, които на хартия са към момента съпрузи, само че от 20 години не са поддържали никакъв контакт и брачната половинка научава от полицията, че мъжът ѝ е умрял при злополука, претендира компенсации за това какъв брой доста е страдала от неговата загуба. Има случаи, в които млада жена с две деца губи мъжа си и цялостен живот би трябвало сама да гледа тези две деца и се потвърждава, че тя има извънредно тежки последствия за душeвността и тогава, несъмнено, компенсацията ще е доста по-голямо. "

Съдията изясни и по какъв начин тъкмо се събират доказателствата по случаите: " В гражданския развой страните са равни и всеки може да си уточни доказателства. Има опция посредством адресна регистрация, информации от съда, регистъра на популацията, има опция посредством очевидци да се потвърди. Разбира се, когато такива вреди и настъпването или ненастъпването им се потвърждават със очевидци, несъмнено че очевидците могат и да излъжат, само че постоянно може да се откри въпреки всичко дали хората са живели дружно, дали са били в положителни връзки. Въпрос и на интензивност от страна на застрахователите да потвърдят противоположното, когато го настояват, тъй като има доста съзнателни юрисконсулти на застрахователите или юристи, които те си наемат, и те доста съществено потвърждават, примерно, че починалият брачен партньор е бил пияч, че са го изгонили от къщи, заради което няма по какъв начин да страдат толкоз тежко от неговата гибел. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР