С много настроение, песни и танци на 1-ви юни бе

...
С много настроение, песни и танци на 1-ви юни бе
Коментари Харесай

Откриха първата в община „Марица“ детска площадка за безопас...

С доста въодушевление, песни и танци на 1-ви юни бе открита първата в община „ Марица “ площадка за сигурност на придвижването. Тя се намира в СУ „ Васил Левски “ в село Маноле. В Деня на детето кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов преряза лентата, дружно с двама малчугани от учебното заведение.

Директорът на СУ „ Васил Левски “ Пенка Запрянова изрече благодарност на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов за инвестицията.



„ Днес честваме два празника – Деня на детето и откриването на площадката за сигурност на придвижването, която трансформира двора на учебното заведение в уникат. Благодаря Ви господин Иванов “, съобщи Пенка Запрянова.

Отец Николай отслужи водосвет за новото оборудване и честити Деня на детето на учениците.



„ Бъдете щастливи, слушайте родителите и учителите си и преуспявайте в положителното, тъй като точно това ще ни избави като народ и като нация “, пожела им свещеникът.

Кметът Димитър Иванов също приветства малчуганите във връзка 1-ви юни.



„ Мили деца, благополучен съм, че през днешния ден съм дружно с Вас и имам достойнството и опцията да Ви поздравя за Международния Ден на детето. Бъдете здрави, бъдете смели, уважавайте родителите и преподавателите си и се вслушвайте в техните думи. Запомнете, че всичко, което вършим, го вършим за Вас, тъй като доста Ви обичаме! Честит празник! “, обърна се той към събралите се 260 възпитаници.

Кметът напомни веруюто, което от години е водещо за ръководството на община „ Марица “.

„ Откриваме тази площадка за сигурност на придвижването на 1-ви юни, освен тъй като тя е отдадена на децата, само че и тъй като за управлението на община „ Марица “ няма нищо по-важно от щастието и усмивката на децата. Те са тези, които градят бъдещето на България “, уточни Димитър Иванов.

Той заръча на заместниците си да обезпечат и светофар за площадката, с цел да може малчуганите да научат разпоредбите за придвижване в действителна конюнктура.

После контрольор Ботьо Гергинов от „ Пътна полиция “ - Пловдив, дружно с първокласниците, направи нагледна проява на новата площадка за сигурност.

Съоръжението е с повърхност от 525 кв. м. и разполага с всички съществени пътни знаци, както и с пешеходни пътеки. Отстрани са разчертани игри, на които най-малките могат да играят. Има и 3 типа кръстовища – Т-образно, кръгово и Х-образно, където децата се упражняват да пресичат безвредно улицата. Към площадката е маркирана алея за покриване на нормативите за тичане в часовете по физическо образование на учениците от всички възрастови групи.

На събитието участваха и ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете на община „ Марица “ Анелия Симеонова и Николай Стаматов, както и кметът на с. Маноле Йордан Енев.

За Деня на детето бяха раздадени сокчета и лакомства на децата от 16-те детски градини в община „ Марица “. Кметът Димитър Иванов честити празника на всяко от детските заведения със специфичен приветствен адрес.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР