С много емоции и вълнуващи дискусии бяха представени днес резултатите

...
С много емоции и вълнуващи дискусии бяха представени днес резултатите
Коментари Харесай

Представиха резултатите от Проекта НЕ значи НЕ във Варна

С доста страсти и вълнуващи полемики бяха показани през днешния ден резултатите от Проекта " НЕ значи НЕ " във Варна на Национална конференция. Събитието се състоя в Галерия " Графити " в морската столица.

По време на конференцията проведена  от Сдружение „ Моят град “- Варна, което работи в партньорство със Сдружение „ Дебют “- Кюстендил, бе показана работата по плана и основаните късометражни филми. Обсъдиха се нови политики и стратегии за предварителна защита на насилието учредено на пол измежду тинейджърите.

В продължение на две години младежите на възраст от  14 до 19 години работиха за основаването на видеоматериали, свързани с тематиката за насилието. Заедно с екип от експерти учениците от Варна приготвиха 10 късометражни кино лентата с разнообразни истории. Другите 10 истории, разказани и изиграни от младежите от Кюстендил, са свързани между тях и са обединени във филм с 10 серии.

Младите гении, участници в минисериала, показан в канала на плана в платформата бяха измежду гостите на събитието и интензивно участваха в представянето на кино лентата, като споделиха и своите страсти и прекарвания по време на фотосите. Най-новият минисериал на тематика " НЕ значи НЕ " " Експериментът " все още е гледан от над 650 000 консуматори в обществените мрежи.

" Всеки участник в плана трябваше да извърви независимо пътя от основаване на сюжет, снимане с професионална видеотехника, монтиране и озвучаване на видеофилма. Така учениците бяха мотивирани  да мислят креативен,  да дефинират водещите акценти в тематиката и сами да изберат креативните похвати за осъществяване на своята концепция ", сподели за ДНЕС+ ръководителят на Сдружение " Моят град ".

Основната цел на плана ”Не, значи НЕ! ” е привличане на публичното внимание върху казуса със половите похищения над девойки от 14 до 18 години, измежду самите младежи и основаване на политики за първична предварителна защита на половото принуждение в тази възраст.

Програмата на конференцията продължи с полемика по отношение на нови политики, които да спомогнат за предварителна защита на по този начин наболелия проблем на обществото ни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР