С минута мълчание в памет на най-верния син на България

...
С минута мълчание в памет на най-верния син на България
Коментари Харесай

На дискусията на Стандарт: Минута мълчание за Божидар Димитров и Валентин Плетньов

С минута безмълвие в памет на най-верния наследник на България Божидар Димитров стартира полемиката на " Стандарт " " Чудесата на България " във Варна. Една от задачите на форума е да продължим делото на огромния българин, сподели основният редактор на " Стандарт " и началник на акцията " Чудесата на България " Славка Бозукова.

Божидар Димитров имаше три огромни фантазии - да възвръща църкви в България, реконструира над 70, огромна част от които по морето, да продължи маршрута " Виа Понтика " на Север до Калиакра и да възвърне Голямата базилика в Плиска, добави госпожа Бозукова. В рамките на акцията " Чудесата на България " в " Стандарт " учредява премия за археология на името на Божидар Димитров.

Каквото и да се направи в името на Божидар Димитров, е малко, по тази причина горещо поддържам концепцията, сподели доцент доктор Бони Петрунова, шеф на НИМ. Ако имам съперник някъде в страната, то това е варненският музей, посочи тя. И голямата заслуга за това е на неговия починал шеф, огромният български историк Валентин Плетньов. Залата уважи с минута безмълвие паметта на Плетньов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР