С лозунг "Здравен емигрант" хора, които се нуждаят от белодробна

...
С лозунг "Здравен емигрант" хора, които се нуждаят от белодробна
Коментари Харесай

Протестиращи пред МЗ настояват за право за белодробни трансплантации

С девиз "Здравен бежанец " хора, които се нуждаят от белодробна трансплантация, излязоха на митинг пред Министерството на здравеопазването. Те се оплакват, че българите не може да бъдат трансплантирани в чужбина по незнайни за тях аргументи и упорстват от здравното министерство да подхващат ограничения за решение на казуса, който съществува от година и половина.

Протестиращите желаят да се ангажира съответно лице с решаването на проблема и да се даде съответен период, в който ще бъде подписан контракт с болница в Европа, с цел да одобри 16-те нуждаещи се от белодробна трансплантация.

Те се оповестиха и срещу оставката на изпълнителния шеф на Агенцията по трансплантации доктор Мариана Симеонова. Според тях в случай че тя се отдръпна извършените диалози с други европейски клиники, с изключение на с тази във Виена, стартират изначало, което е единствено в ущърб на чакащите за трансплантация.

По думите на ръководителя на Асоциацията по пулмонална хипертония Тодор Мангъров с помощта на напъните на доктор Симеонова през последните няколко години са били направени осем сполучливи трансплантации на български пациенти в клиника във Виена.

Представител на министерството ще одобри представители на протестиращите, с цел да се запознае с настояванията им, оповестява Дарик.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР