HELOCs срещу жилищни заеми: Как да решим кое е по-добро

...
С лихвените проценти, по-високи, отколкото са били от повече от
Коментари Харесай

С лихвените проценти, по-високи, отколкото са били от повече от две десетилетия, много бъдещи купувачи на жилища се оказват изхвърлени от пазара. И съществуващите собственици вече не виждат ясната полза от рефинансирането, която някога е била достъпна за тях. В този климат може да изглежда, че няма добри алтернативи. Настоящите собственици на жилища обаче имат едно предимство, което много други нямат: съществуващият им собствен капитал.

Като използват собствения капитал, който са натрупали в дома си в продължение на много години (или десетилетия), собствениците могат да финансират основен дом ремонти и реновации при значително по-ниски лихвени проценти, отколкото ако са използвали кредитни карти или лични заеми. И ако се използва за допустими цели, те дори биха могли да приспадат платената лихва от данъците си.

Има два популярни начина, по които собствениците могат да получат достъп до този капитал, наред с други: заем за собствен капитал или линия за капитал за жилище кредит (HELOC). Докато и двете работят по подобен начин и могат да помогнат за постигането на една и съща цел, има моменти, когато едното може да е по-добро за собствениците от другото. Съответно, помага да знаете как да правите това разграничение.

Започнете, като проучите лихвените проценти по жилищни заеми тук сега, за да видите на какво отговаряте на условията.

Как да изберете между HELOC и жилищни заеми

Ето кога HELOC е по-добрият избор:

Когато не знаете точно колко ви трябва. Тъй като HELOC работят като револвиращи кредитни линии (като кредитни карти), те обикновено са по-подходящи, когато знаете, че имате нужда от пари, но не знаете колко всъщност ще ви трябват. Избирайки HELOC в този сценарий, вие ще плащате само лихва върху това, което използвате, а не цялата сума, за която сте кандидатствали (това е обратният случай с обикновен жилищен заем). Когато търсите възможно най-ниската лихва. Ако лихвеният процент е вашето единствено съображение, тогава HELOC вероятно е по-добър за вас. Заемите за собствен капитал идват с фиксирани, макар и малко по-високи лихви, докато HELOC имат променливи, но по-ниски. Разбира се, променливият лихвен процент може бързо да стане непосилен за разходите, но ако го използвате умно — и се нуждаете от финансиране само за кратък период от време — HELOC може да бъде най-добрият ви залог. Когато искате гъвкавостта да продължите да заемате. Тъй като HELOC работят по начина, по който работят, те обикновено са по-добър вариант за тези, които искат гъвкавостта да продължат да заемат. При заемите за собствен капитал, от друга страна, кредитополучателите са ограничени до сумата, за която са кандидатствали, и няма да могат да надхвърлят тази сума, без да коригират условията на кандидатстването си.

Проверете вашите HELOC опции тук сега, за да научите повече .

И обратно, ето кога заемът за собствен капитал може да е за предпочитане.

Когато искате заключен процент. Заключен лихвен процент, дори ако е малко по-висок от HELOC, все още може да бъде от полза за целите на бюджетирането и спокойствието. Въпреки че ще трябва да платите малко повече лихви, предимството да знаете, че те няма да се променят през срока, може да си струва за вас. Когато искате ясна крайна дата. Тъй като имате фиксиран лихвен процент при жилищен заем, вие ще знаете точно кога вашият заем ще бъде изплатен. За някои кредитополучатели това може да не е проблем, но за други - като тези, които са използвали заема си за собствен капитал, за да платят за спешни случаи - това може да бъде ценна функция. Ще имате повече време да го изплатите. Въпреки че не е вярно във всички случаи, жилищните заеми обикновено имат по-дълъг срок на изплащане, отколкото HELOC. Това може да бъде няколко години или няколко десетилетия, в зависимост от условията на вашия заем. Това може да бъде особено изгодно, ако знаете, че ще имате нужда от парите сега и в обозримо бъдеще.

Изводът

Както HELOC, така и жилищните заеми имат уникални характеристики, които собствениците на жилища трябва да имат предвид, особено когато техните възможности за закупуване на нов дом или рефинансиране на съществуващия са ограничени. Въпреки че плюсовете и минусите на всеки от тях са в очите на наблюдателя, и двата типа собствен капитал могат да помогнат на собствениците да направят основен ремонт, обновяване и подобрения на дома - често на по-ниски цени и с атрактивни данъчни предимства, които други кредитни алтернативи просто нямат.< /p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР