С лъвче-талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници

...
С лъвче-талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници
Коментари Харесай

Олимпийците ни отпътуваха за Буенос Айрес с амбиции за медали



С лъвче-талисман и националния трикольор за триумф отпътуваха българските участници в третите юношески олимпийски игри, които стартират в събота в Буенос Айрес. В Аржентина България ще бъде показана от 24-има състезатели от 14 типа спорт.

Вие сте бъдещето на нашия спорт. Поздравявам ви с прекосяването на извънредно оспорваните квалификации и ви искам триумф и шанс. Надявам се България още веднъж да има своите мотиви за наслада и горделивост, както бе в първите две издания на младежките олимпиади в Сингапур 2010 и в Нанджин 2014 ”, съобщи Белчо Горанов, общоприет секретар на Българския олимпийски комитет.

Бъдещите спортни звезди на България бяха изпратени от олимпийските първенци Мария Гроздева, Армен Назарян, Петър Лесов, Иван Иванов, както и от първата ни международна шампионка по бокс Станимира Петрова, която се включи в подготовката на  надарената Горяна Стоева, която е една от очакванията ни за орден.

Сред огромните ни очаквания за отличие е и международната шампионка в тройния скок за девойки Александра Начева, която и в тази конкуренция е подготвена още веднъж да се пребори за орден. 

“Настроението е супер. Чувствам се доста добре готова. Успяхме да си починем от последното съревнование и всичко е наред - подготвени сме да скачаме. Имаме много време до старта, той е чак на 13 октомври. Мисля, че ще съумея да се оправя с насъбраната отмалялост - последното съревнование беше в средата на август и да стартираме още веднъж крепко да упражняваме. Подготвени сме ”, сподели Начева при заминаването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР