С концептуалното си за превозно средство с пълно електрическо задвижване "Centoventi" Fiat

...
С концептуалното си за превозно средство
с пълно електрическо задвижване
"Centoventi" Fiat
Коментари Харесай

Fiat Centoventi - 500 км пробег с едно зареждане

С концептуалното си за транспортно средство с цялостно електрическо задвижване "Centoventi " Fiat прави огромна крачка напред. За 120-годишнината на компанията, марката показа едно от малкото компактни електрически превозни средства, които оферират и възможност за по-дълги пътувания отвън града.

С програмата 4U покривът, броните, капаците на колелата и цветовете й могат да бъдат персонализирани в четири варианта. В допълнение, автомобилът може да бъде планиран с доста въображение по отношение на интериорния дизайн, конфигурацията на покрива, системата за инфотейнмънт и техническите индикатори. Идеята зад концепта - притежателите вече няма да чакат за нови специфични модели или фейслифт, а ще могат да подобряват колата си по лично предпочитание.

Свободата на самостоятелния дизайн се вижда точно в електрическото задвижване на концепцията на Fiat, Centoventi. Тъй като за съхранението на сила е използвана модулна батерия, се предлага възможно най-голяма еластичност при използване. По подразбиране е монтирана батерия, която разрешава пробег от около 100 километра. Ако е нужен по-голям, могат да бъдат закупени или наети до четири спомагателни акумулатори, което увеличава пробега всяка с към 100 километра и пробегът с едно зареждане достига 500 километра.

Три от тези спомагателни акумулатори се инсталират от дилъра под пода на автомобила. Плъзгащата релса, която носи и свързва батериите, разрешава много бързо и елементарно инсталиране и разглобяване. Четвъртата батерия се слага в стойка под седалката на лидера. Тя може да бъде премахната и заредена непосредствено у дома или в гаража на потребителя, като вече утвърдената процедура с батериита на електровелосипедите.

Междувременно концепцията на Fiat Centoventi използва нови материали, въодушевени от модерни ежедневни артикули, предлагайки нови софтуерни решения и изграждайки нови индустриални процеси. В сътрудничество с водещи индустриални партньори, Fiat е създал специална пластмаса, която се създава по оригинален, патентован развой. Резултатът е материал, който е три пъти по-лек от другите употребявани сега пластмаси.

Концептуалният автомобил е в основната си настройка без покрив. Окончателната форма на покрива може да се дефинира самостоятелно според желанието на притежателя. Има избор между двуцветен пластмасов покрив, гюрук, кутия за багаж и даже покривна “кожа ” с интегриран слънчев модул с мощност до 50 вата. Достатъчно, с цел да се охлади паркираната на слънце кола или да се задейства режим "Messenger " за цифровия екран, конфигуриран в задната врата. Така, да вземем за пример, задната част на автомобила може да се трансформира в предлагане за наемане рекламно пространство, което да носи доходи на собсвеника на колата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР