С колегите от групата на БСП за България в СОС

...
С колегите от групата на БСП за България в СОС
Коментари Харесай

БСП - София подкрепя исканията на таксиметровите шофьори за алтернативния данък и тарифите

С сътрудниците от групата на " Българска социалистическа партия за България " в СОС ще подкрепим настояванията на таксиметровите водачи за различния налог и за цените. Това сподели Калоян Паргов, заместник-председател на Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност в СОС. Той, дружно с Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС и с Михаил Ставрев, член на комисията по превоз и пътна сигурност, организираха среща с представители на таксиметровите синдикати и компании.

" Справедливи са настояванията им за отплата от страната на различния налог, който всяка година заплащат, разяснява Калоян Паргов. - Предвид високите цени на горивата е изцяло обикновено да помислим за индексация на минималните и оптимални цени. Цената на метана надвиши 7 лв., инфлационните процеси са високи, действително те стигат 30-36% ".

По тематиката за отплата на различния налог от страна на страната Калоян Паргов беседва със служебния вицепремиер и министър на превоза Христо Алексиев. " Той пое ангажимент в Държавния бюджет за 2023 година да бъде включено перо, с което да бъдат отделени средства на Столична община за отплата на различния налог на таксиметровите водачи ", съобщи заместник-председателят на комисията по превоз и пътна сигурност.

Докладът за индексацията на тарифната политика за таксиметровите транспорти ще бъде импортиран от представители на всички политически групи в Столичния общински съвет.

" Не бива да се бавим доста с внасянето на този отчет, защото е належащо софтуерно време за претарифиране на апаратите, разяснява Калоян Паргов. - Разбирам терзанието на представителите на синдикатите и компаниите за таксиметрови транспорти, защото на територията на София те са близо 6000, а има единствено два пункта за метрологичен надзор. И действително не повече от 60 автомобила дневно може да бъдат обслужени. Новите цени ще влязат в действие от 1 януари 2023 година и на процедура дотогава всички таксита би трябвало да бъдат претарифирани, с цел да имат право да работят от началото на идната година по тях. Затова би трябвало да създадем всичко допустимо на сесията през идната седмица отчетът да бъде импортиран и гласуван ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР