С извинение към засегнатите Красимир Велчев от ГЕРБ отговори на

...
С извинение към засегнатите Красимир Велчев от ГЕРБ отговори на
Коментари Харесай

Вълчев смята, че ДПС искат да върнат соц. практиката на активните борци

С опрощение към засегнатите Красимир Велчев от ГЕРБ отговори на острата конференция на Движение за права и свободи, на която партията изиска оставката му като началник на Комисията в Народно събрание по правата на индивида.

Той изясни за какво не се е съгласил с концепциите на Движение за права и свободи за обезщетяване на репресираните при соца. Хората тогава са протестирали против една система, против една порочна процедура, акцентира герберът.

В тези години имаше дейни борци, те и техните наследници получаваха привилегии, спомня си Велчев. Сега Движение за права и свободи предложило същото за репресираните и потърпевшите при манифестации против режима.

Те желаят на потърпевши от митингите да бъдат изплатени един път еднократна сума, по-късно да бъдат дадени пенсии на тях и техните наследници, сподели той. Нямам нищо срещу тези хора, акцентира депутатът. Той не е склонен да се връща практиката на дейните борци.

А за това, че Движение за права и свободи дава късмет на ГЕРБ да го отстранят, Велчев разяснява: " Голямо достойнство ". Само партията му можела да реши дали да остане на поста си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР