С извънредно обръщение министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира

...
С извънредно обръщение министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира
Коментари Харесай

Ковачевски: България разпали езика на омразата

С изключително послание министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски разяснява визитата на българската делегация в Битоля и откриването на Културен център „ Ванчо Михайлов “. В обръщението си той сподели, че диалозите сред двете страни са водени почтено и в духа на европейските полезности, реализирайки взаимни планове и намалявайки езика на омразата.

„ За страдание, с последното посещаване на българската делегация в Битоля се разсъниха духовете на предишното, разпалвайки още веднъж езика на омразата и доверието, против което сполучливо се борихме “, сподели в изключително послание министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски. Ковачевски прибавя, че антифашистката ангажираност на жителите е част от националната еднаквост, с която, както споделя, „ се гордеем в демократична Европа “, съобщи bTV.

„ Смятам, че би трябвало да продължим да работим за подсилване на разговора и придвижване на връзките сред двата народа до окончателното споразумяване на разногласието, само че с цел да бъде сполучлив, нито една от страните не би трябвало да прави стъпки обратно. „ Не би трябвало да позволяваме непрекъснато връщане към предишното и ходове, които значат еднодневна политическа облага и дълготрайно увреждане на нежните връзки, които построяваме “, добави Ковачевски. Премиерът разгласи, че Северна Македония ще продължи промените, с цел да приготви страната за пълноправно участие в Европейския съюз.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР