С изложбата на творби от художествения пленер, който се провежда

...
С изложбата на творби от художествения пленер, който се провежда
Коментари Харесай

Последен ден на „Виа Понтика“ 2022 в Балчик

С изложбата на произведения от художествения пленер, който се организира всяка година в ДКИ КЦ „ Двореца “, по традиция ще бъде закрито и петнадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “. Експозицията ще събере гостите на фестивалното събитие в 17.00 часа в Художествената изложба в Балчик в последния ден на интернационалния конгрес – 17 септември. Посетителите ще имат опция да видят картини на студентите от Университета по изкуствата в Букурещ Андреас Уелтер, Диана Оанъ, Мариа-Александра Лъдункъ, Норика-Йоана Попеску и на Иван Тодоров, Лилиана Игнатова, Мила Вацова и Ралица Калмаданска от Националната художествена академия в София. Ръководител на пленера тази година и куратор на изложбата, която може да бъде прегледана до 30 септември, е проф. доктор Здравка Василева.

От 20.00 ч. в Учебния център по изкуствата в ДКИ КЦ “Двореца “ е прожекцията на кино лентата „ Сянката на спящия човек “.

В 22.00 ч. в плажен бар „ Делано “ ще стартира последното фестивално събитие на „ Виа Понтика “ 2022, което ще събере участниците и гостите на интернационалния конгрес. На плажа пред Двореца ще бъде показана една неповторима за България колаборация сред диджей и реализатор на саксофон онлайн - DJ & Live Sax в осъществяване на Bosskar Wild & Rich Kid.

Петнадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “ се осъществя с поддръжката на ОБЩИНА БАЛЧИК, ДЪРЖАВЕН КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ - КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ ДВОРЕЦА ” – БАЛЧИК, ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – БАЛЧИК, ТУРИСТИЧЕСКИ И КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР „ МЕЛНИЦАТА “, НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ – 1870 “ - БАЛЧИК, УНИВЕРСИТЕТСКИ БОТАНИЧЕСКИ ГРАДИНИ – СУ„ Сухопътни войски. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ”, ПЛАЖЕН БАР „ ДЕЛАНО “, ПИРИН – ИЗВОРНА ВОДА.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР