С излизането на 12-ото поколение процесори Core (Alder Lake), които

...
С излизането на 12-ото поколение процесори Core (Alder Lake), които
Коментари Харесай

AMD работи върху процесори с два типа ядра

С излизането на 12-ото потомство процесори Core (Alder Lake), които употребяват два типа ядра, Intel се опита да дефинира каква ще бъде посоката на развиване на х86 процесорите през идващите години. AMD също скоро ще показа сходни артикули. Това стана известно от документите на AMD Processor Programming Reference.

В документите на компанията производител на чипове се загатват два типа ядра x86: високопроизводителни и енергийно ефикасни. Те би трябвало да се появят в фамилията хибридни чипове AMD Phoenix с микроархитектура Zen 4. Най-вероятно става въпрос за наследници или обособени модификации на тези APU (фамилията Phoenix 2). Моделите, показани при започване на януари, съдържат до осем идентични Zen 4 ядра.

Според изтеклата в уеб пространството информация, новите чипове Phoenix 2 ще се оферират с 2х високопроизводителни и 4х икономични процесорни ядра. Тези CPU ще се употребяват най-вече в другите мобилни устройства от вида на тънки, леки и икономични преносими компютри, маломощни портативни конзоли и други сходни.

Струва си да прибавим, че AMD към този момент публично разгласи енергийно ефикасен вид на ядрата Zen 4 – наименуван Zen 4c. Той ще се употребява в сървърните процесори EPYC от семействата Bergamo и Siena.

По принцип тази нова информация демонстрира, че хибридните х86 процесори стартират да навлизат потребителското CPU пространство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР