С изключително атрактивна и богата програма Сливен ще отбележи Трети

...
С изключително атрактивна и богата програма Сливен ще отбележи Трети
Коментари Харесай

140-метров трибагреник и камбанен звън - на 3-ти Март в Сливен

С извънредно атрактивна и богата стратегия Сливен ще означи Трети март. По продължение централния сливенски площад „ Хаджи Димитър” и бул. „ Цар Освободител” към този момент е инсталиран голям 140-метров български трикольор - живописен акцент в тазгодишното честване на националния празник в Града на стоте войводи.
Празничният ден ще стартира в 9 часа с литургия в катедрален храм „ Св. Димитър “, която ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Точно в 12 часа общ камбанен звън от православните храмове ще огласи града. В 11 часа пред импозантното национално знаме, в региона на читалище „ Зора “, ще започва 55-та лекоатлетическа щафета „ Освободител”. Тази година първият пост на щафетата е с дължината на инсталирания в центъра на Сливен народен трикольор. 19 тима от сливенските учебни заведения са декларирали присъединяване в юбилейното издание на щафетата. Награждаването ще е от 12.30 часа на централния сливенски площад.
Част от общоградските празнични прояви ще стартират в късния следобяд. Малко след 17 часа 40 мотоциклета с развети флагове ще преминат по улиците на Сливен. Инициативата е на рокерите от мотоклуб „ Хайдути “. Внушителното мото шествието ще тръгне от Градската градина по бул. „ Христо Ботев “ и ще спре пред паметника на Панайот Хитов. Там ще бъдат поднесени цветя и венец в символ на благодарност пред личността и делото на войводата, след което мото шествието ще продължи по булевардите „ Панайот Хитов “, „ Стефан Стамболов “, „ Бургаско шосе “, „ Братя Миладинови “, „ Цар Симеон “ и „ Цар Освободител “ до площад „ Хаджи Димитър “.
По същото време от Розова градина по пешеходната зона на бул. „ Цар Освободител” ще премине дефиле с над 100 музиканти от Военен духов оркестър при Център за подготовка на експерти – Сливен с диригент кап. Калин Гемеджиев, Софийски духов оркестър с диригент Васил Делиев и Духов оркестър при Община Поморие с диригент Ангел Панцирков. В 17.30 часа на площада пред Общината ще стартира техният празничен концерт.
Официалната гала във връзка 3 март – Национален празник на Република България, ще стартира тъкмо в 18 часа на площад „ Хаджи Димитър”. Тя включва почетен часовой, приветствено слово на кмета на Сливен Стефан Радев, признателен молебен за здраве и благоденствие на българския народ и обред по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Отбелязването на Трети март ще приключи с празнични илюминации.
Проявите за празника се провеждат от Община Сливен, Център за подготовка на експерти - Сливен, Сливенска митрополия, Мотоклуб „ Хайдути “, Регионален клуб „ Хаджи Димитър “ при Национално сдружение „ Традиция “ и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР