С избор на ръководства и промени в състава на парламентарните

...
С избор на ръководства и промени в състава на парламентарните
Коментари Харесай

Избират на ръководства на парламентарните комисии

С избор на управления и промени в състава на парламентарните комисии ще стартира работата си Народното събрание. В програмата са включени и процедурни правила за избор на подуправители на Българска народна банка, управление на Сметната палата и нов състав на Висш съдебен съвет. 

Точно три месеца след старта на 49-отото Народно събрание единствената комисия с определен ръководител е тази по правни въпроси. 

Стою Стоев от ПП-ДБ я управлява на ротационен принцип, а изборът му бе привързан с поста на ръководител на Народно събрание, ангажиран от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Депутатите ще гласоподават и оферти за промени в състава на част от комисиите. 

Гюнер Ахмед отстъпва мястото си в Правна комисия на Делян Пеевски, който дружно с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напуща Комисията по конституционни въпроси. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отива в Комисията по вътрешна сигурност, отстъпвайки мястото си в Комисията за надзор над службите за сигурност на някогашния вътрешен министър Христо Терзийски, за ръководител на която е препоръчан зам.-председателя на ГЕРБ и някогашен външен министър даниел Митов.

След тези рокади депутатите ще гласоподават процедурни правила за избор на претендентите за подуправители на БНБ в направленията Банково и Емисионно, както и за попълване състава на Сметната палата. 

В дневния ред са включени и промени в Закона за правосъдната власт, импортирани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, с които се контролира процедурата за избор на нов състав на Висш съдебен съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР