С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за

...
С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за
Коментари Харесай

Пеевски обвини държавния глава, че обърква евроатлантическата посока на страната

" С интерес следя нервното държание на президента Радев, който за повторно в продължение на няколко дни се пробва да обърка евроатлантическата посока на България, като слага под подозрение легитимността на Народното събрание ". Това декларира в своя позиция ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски и главен кандидат за водач на етническата партия, представен от пресцентъра на придвижването.

Коментарът му идва часове откакто в Ниш президентът съобщи, че е обезпокоен от това, че парламент с толкоз ниско публично доверие протяга ръка към Конституцията. Според Радев  и опрощение за битие на сглобката сред ПП-ДБ и ГЕРБ, към която се се е пришило и Движение за права и свободи, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов желае публично да вкара придвижването в съдружно съглашение.

Добре би било президентът още веднъж да си прочете пълномощията и да се придържа към тях, предлага в този момент Пеевски, които систематично пред последните седмици атакува и министър председателят Николай Денков и нееднократно се самопредложи за министър-председател.

" Неслучайно Конституцията е планувала тъкмо това разделяне на управляващите и институциите, като отбрана на независимостта на Народното събрание и държавността от сходно влияние ", разяснява глобеният от Съединени американски щати поради корупция Пеевски, който откогато влезе и в санкционен лист на Англия интензивно заема позиции по всевъзможни въпроки и се трансформира в острие на евроатлантизма у нас.

" Нещата, в действителност, са елементарни - на президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни държавни управления, довели до геополитически съмнения и икономическа и обществена неустойчивост ", декларира Пеевски, въпреки Радев да избегна съответен коментар в отговор на журналистически въпрос за отграничаването на пълномощията му при назначението на длъжностен кабинет.

" С измененията в Конституцията, за които народните представители демонстрираха политическа воля и единодушие, този неприличен епизод от политическата ни история завършва и в никакъв случай няма да може да се повтори ", продължава Пеевски в изказването си.

" Необходимостта за съществуването на този парламент и това държавно управление е подбудена тъкмо от отговорността България да стои устойчиво на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че в никакъв случай няма да потегли на Изток, към Москва ", отвръща той на нападката на Радев, че измененията в конституцията за заслон за съществуването на държавното управление на Денков, което от март би трябвало да бъде поето от вицето му от ГЕРБ Мария Габриел.

" България през днешния ден има потребност от политическа непоклатимост, с ясна евроатлантическа принадлежност и ръководство, в интерес на хората ", декларира още Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР