С идването на пролетта започва и сеитбата на различните земеделски

...
С идването на пролетта започва и сеитбата на различните земеделски
Коментари Харесай

Подхранвайте царевицата с азот напролет и с NPK наесен

С идването на пролетта стартира и сеитбата на другите аграрни култури. На напред във времето в края на април и началото на месец май е царевицата. Препоръчително е сеитбата  да стартира, когато температурата на почвата надвишава 10-12 градуса. Преди това обаче се прави нужната подготовка на площите. Периодът е от седмица до десетина дни преди сеитбата. Задължително се прави култивация, или така наречен „ наситняване “ на почвата. Препоръчително е торенето с амониев нитрат да се извърши по време на сеитбата с редосеялка със секция за торове. За тези, които не разполагат с нужната техника, е значимо да знаят, че внасянето на азот може да се извърши и по време на култивацията. Като целесъобразните правила и в двата случая са 10-15 кг азот на декар /предсеитбено/.

Имайки поради идните мероприятия и потребността на земеделските производители в този интервал на годината, Ви подсещаме, че „ Евро Ферт “ предлага един от най-качествените артикули - амониев нитрат на българския пазар. Той е създаден от „ Неохим “ АД и е с потвърдено високо качество. В момента амониевият нитрат се предлага на извънредно добра цена. Поради тази причина агрономите на компанията предлагат на всички аграрни производители да се възползват от момента и да закупят продукта на преференциална цена, с цел да са готови както за предсеитбено, по този начин и за главното наторяване, което се прави във фаза 5-8 лист от развиването на растението или към 30-40 дни след заявяването. Тогава се прави така наречен „ аерация “ /окопаване/, при която почвата се насища с въздух. Именно тогава е и времето за главно наторяване, когато би трябвало да се даде „ храна “ на царевицата. Препоръчително е да се внесат още до 20 кг/дка амониев нитрат.

Липсата на фосфор и калий се отразява извънредно зле на царевицата. Затова тези детайли се набират наесен. След жътвата площите, които ще бъдат засети с царевица, би трябвало да се наторят с смесен тор NPK 15:15:15. Разпределението на питателните детайли азот, фосфор и калий подсигуряват вярното развиване на растенията и устойчивостта им на заболявания и мраз. „ Евро Ферт “ АД - Димитровград предлага на българските аграрни производители и комбинирани и смесени торове в композиция по избор на клиента и според от потребностите на почвата, която обработват. При царевицата нормата е от 20 до 40 кг на декар, е експертният съвет на агрономите на „ Евро Ферт “ АД.

Компанията ще вземе присъединяване и в Международното профилирано селскостопанско ревю „ БАТА АГРО “, което ще се организира от 15 до 18 май 2018 година на територията на бившето летище в град Стара Загора. Щандът, на който може да разгледате продуктите на „ Евро Ферт “, е W41.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР