С идеята да компенсират демотивацията от онлайн обучението на учениците

...
С идеята да компенсират демотивацията от онлайн обучението на учениците
Коментари Харесай

Онлайн състезания помагат на децата да учат на базата на изкуствен интелект

С концепцията да компенсират демотивацията от онлайн образованието на учениците и да оказват помощ за завършването на образователната година, платформата Кан Академия и съдружие “Образование без раници ” провеждат разнообразни безвъзмездни онлайн надпревари.
Как тъкмо се случва тази помощ?
От диалози с по-малките възпитаници излиза наяве, че на някои от тях учебното заведение физически им липсва. Други се усещат по-добре, когато се образоват в онлайн среда. Въпреки всичко, надпреварите които се провеждат оказват помощ доста за насърчаване на познания за  в бъдеще, те са главно по математика, компютри, история. 
Организаторите са решили методите на поддръжка да бъдат точно посредством надпревари , с цел да се избегне еднообразието в асимилиране на знанията..
“Платформата предлага нов  тип учене, “учене посредством майсторство ” Ако децата имат пропуск, платформата сама ги връща,посочва къде са пропуските и ги насочва какво могат да изгледат и какви задания да изпълнят. Всичко това е основано на неестествен интелепект ” – споделя Мариета Радулова от “Образование без раници ”.
Обявени са три безвъзмездни надпревари, които към този момент са стартирали, само че учениците имат опция да се запишат до края на май.В рамките на две-три седмици, те имат опция да минат през материала, който си изберат, според от класа им. Крайният период на надпреварите е 15 юни
Състезанията оказват помощ на учители и родители да насърчат децата да учат и да развиват нови умения и са спомагателна мотивация в час или вкъщи . Те оказват помощ на учениците да се приготвят за изпитвания, контролни, класни, а и матури, а на учителите могат да оказват помощ с слагането на оценки.  
За всяко съревнование има няколко десетки награди за учениците и учителите, предоставени с поддръжката на сътрудници на уредниците Ozone.bg, Chaos, Посолството на Съединени американски щати в България и съдружие “Българска история ”. Състезанията се провеждат с цялостната поддръжка на Фондация “Америка за България ”, главен сътрудник на “Образование без раници ”. Те дават опция за всички възпитаници да показват специфични достижения - както за отличниците, които постоянно са по олимпиади, по този начин и за учениците със усложнения, които могат да показват и потвърдят старание и непримиримост да усвоят материал, който ги е препъвал.

Според уредниците, всеки целеустремено напълнен пропуск и всяко ново познание и умеене заслужат подучване. Така би трябвало да действа и учебното заведение. Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш единствено едно – всеки може да научи всичко! ”

Повече за надпреварите, изискванията и регистрацията за присъединяване можете да намерите на уеб страницата на съдружие “Образование без раници ”, както и за тяхната задача – преводът, популяризирането и използването в България на най-големия онлайн портал за обучение в света, който е и изцяло безвъзмезден.

 Чуйте диалога на Луиза Лазарова с Мариета Радулова от „ Образование без раници “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР