С група от близо 50 граждани от община Медковец (област

...
С група от близо 50 граждани от община Медковец (област
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с граждани от община Медковец

С група от близо 50 жители от община Медковец (област Монтана) през днешния ден имахме доста сериозен и нескончаем диалог в Народното събрание, по време на който засегнахме доста тематики от локално и национално значение. Те посетиха Народното събрание по покана на народните представители от ГЕРБ-Монтата Ирена Димова и Делян Димитров.

Това написа на персоналната си страница във Facebook ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Ето какво още показа той:

"Възрастните хора от Северозападна България се оплакаха, че пенсиите, които получават - са ниски и не подхождат на дългогодшния им трудов стаж. Обясних им, че пенсионната система беше тотално разрушена в края на 90-те години, когато редом с краха на банковия бранш - спестяванията на доста хора бяха изгубени. Подчертах, че при започване на мандата на държавното управление минималната пенсия беше 160 лева, до момента в който в този момент е 200 лева и ще продължим да я усилваме с толкоз, колкото може да разреши държавният бюджет. В тази връзка означих, че държавното управление на Бойко Борисов има воля да се бори с порочната процедура да се издават подправени ТЕЛК-ове и в случай че успеем да запушим този теч - това ще ни даде опция да пренасочим средствата към българските пенсионери и да създадем възнагражденията им обективни. Пред гостите от с. Медковец разясних отсъствието на Българска социалистическа партия от Народното събрание, като регистрирах спорното държание на опозицията. В един миг те споделят, че в страната имат проблеми, само че в това време абдикираха от отговорностите си като народни представители и не посещават Народното събрание, където могат да се борят да създадат живота на хората по-добър.

С жителите от Монтанско обсъдихме и доста други тематики като намаляващата безработица у нас, неналичието на фрагменти, спекулациите към проблема с вероизповеданията, потребността от по-добра пътна инфраструктура, образованието като опция за по-добра интеграция на ромите, битовата престъпност в Северозападна България и други

В умозаключение приканих жителите на Медковец през май да гласоподават за мощна и обединена Европа, тъй като единствено когато всички членки на Съюза сме единни - нашият глас в света се чува ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР