С група от 22 футболисти отборът на "Монтана" стартира вчера

...
С група от 22 футболисти отборът на "Монтана" стартира вчера
Коментари Харесай

22 футболисти на първата тренировка на Монтана, 5-ма от тях са нови /снимки/

С група от 22 футболисти тимът на "Монтана " започва през вчерашния ден лятната си подготовка за сезон 2022-2023 година.
С позволение на управлението на клуба нападателят Мехди Уамри ще закъснее с един ден. Крилото Борислав Дамянов се възвръща от интервенция на менискус и ще бъде на линия след към две седмици, а Виктор Стойков продължава да има проблеми с травмата, която го изтезава още от предишния сезон.
Петима са новите попълнения в "Монтана " досега. Това са вратарят Димитър Тодоров (ЦСКА 1948), десният бек Мартин Сандов ( "Спортист " /Своге/), централните бранители Мишо Минков (ЦСКА 1948) и Иван Йоанис ( "Локомотив " /София/) и вътрешният полузащитник Емануил Личев, който идва от ЦСКА 1948, а преди този момент носеше екипа на "Кариана " (Ерден).
От ДЮШ бяха привлечени Кристиян Георгиев (U17), Кристиян Вълков (U19) и Ивелин Георгиев (U17). Последните двама се готвеха с първия тим и в края на предишния сезон, като Ивелин направи и формален дебют в професионалния футбол. Селекцията остава отворена, като се чака в околните дни отборът да се укрепи и с двама нападатели. Така желанието на старши треньора Антони Здравков да ускори конкуренцията на всеки пост ще бъде изпълнено.
От стадион „ Огоста “ си потеглиха Мартин Петков, Александър Башлиев, Стоян Предев, Стефан Цонков, Лиандро Мартис и Айман Касими. Цонков ще продължи кариерата си в ЦСКА 1948, а Мартис одобри офертата на "Спартак " (Варна).
Първата част от подготовката на "Монтана " ще премине на клубната база. От 22 юни монтанци се качват на лагер в Банско, където ще се готвят до 1 юли. В пиринския балкан те ще изиграят четири контролни срещи. Общо 6 инспекции ще имат мотнаци по време на лятната си подготовка, като серията започва на 18 юни с посещение на "Спортист " (Своге). Месец по-късно се открива и новият сезон, като задачата пред тима е промоция за елитната efbetЛига.

Кои започнаха подготовка:

вратари: Петър П. Петров, Петър Д. Петров, Димитър Тодоров (ЦСКА 1948), Кристиян Георгиев (ДЮШU17);

бранители: Иван Михов, Димитър Буров, Даниел Стоянов, Мартин Сандов (Спортист Своге), Мишо Минков (ЦСКА 1948), Иван Йоанис (Локомотив София);

полузащитници: Йордан Йорданов, Владимир Айтов, Стефан Каменов, Идрисс Фудил, Алекс Тодоров, Емануил Личев (ЦСКА 1948), Кристиян Вълков (ДЮШ U19);

нападатели: Сергей Георгиев, Владислав Цеков, Румен Георгиев, Ивелин Георгиев (ДЮШ U17).

старши треньор: Антони Здравков.

треньор: Светлан Кондев.

треньор на вратарите: Калин Костадинов.

кондиционен треньор: Ивайло Младенов.

кинезитерапевт: Петко Петков.

Програмата за лятна подготовка:
8 юни-21 юни - тимът тренира на клубната база
22 юни-1 юли - лагер в Банско
2-15 юли - тренировки на клубната база

Контролните срещи:
18 юни – със Спортист (Своге), в Правец
23 юни – със Славия, в Банско
25 юни – търси се противник, в Банско
28 юни – търси се противник, в Банско
1 юли – търси се противник, в Банско
8 юли – със Струмска популярност (Радомир)
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР