С група от 12 баскетболисти в София започна в събота

...
С група от 12 баскетболисти в София започна в събота
Коментари Харесай

Баскетболните ни лъвчета стартираха подготовка за европейското

С група от 12 баскетболисти в София стартира в събота тренировки младежкият народен тим на България до 20 години.

Старши треньорът Васил Христов и помощникът му Любомир Киров събраха своите избраници в Националната спортна академия, където момчетата им организираха и функционални проби преди да продължат лагера си в Ботевград.
 Испанец оглави европейския баскетбол
Испанец оглави европейския баскетбол

Хорхе Гарбахоса размени турчина Тургай Демирел

Със забавяне към заниманията ще се причислят получилият малко отмора след по-дългия си сезон с мъжкия отбор на първенеца в НБЛ Балкан Илиян Пищиков и Даниел Делев. Към средата на юни се чака към групата да се причисли и Константин Костадинов, чийто сезон в Испания с екипа на Паленсия продължава с Финална четворка за промоция в испанския хайлайф.

" Всички играчи за момента са здрави и упражняват стимулирано и отговорно. Всеки един от тях приключи сезона си по друго време, само че всички са се постарали да поддържат положително физическо положение.

Времето за подготовка не е доста, само че считам, че сме създали добра организация. Фактът, че огромна част от момчетата имат към този момент опит в мъжкия баскетбол, е причина по-бързо да се сработим и да навлезем в игрови темп. Планирали сме 6 контролни срещи със мощни противници.

Работата по разузнаването на противниците към този момент стартира, като ще следим всеки един от тимовете в нашата група в процеса им на подготовка.Пожелавам на всички да останат здрави преди всичко и да проведем една пълноценна и качествена подготовка ", разяснява Васил Христов.

Тимът на България ще стартира с контролните мачове с посещение в Унгария, където ще изиграе два мача с домакините на 14 и 15 юни. В програмата са заложени и инспекции с Грузия - на 22 и 23 юни, с Португалия на 29 юни и с Нидерландия на 1 юли.

Това лято България ще се бори за промоция в Дивизия " А " на европейското състезание в Скопие, Република Северна Македония, като мачовете са от 7 до 16 юли. В група " А " българите се събраха с домакините, а също по този начин и със съставите на Словакия, Чехия и Ирландия. В шампионата ще вземат участие общо 19 тима.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР