С Груевски няма връзка от петък, когато е трябвало да

...
С Груевски няма връзка от петък, когато е трябвало да
Коментари Харесай

Бившият македонски премиер Никола Груевски изчезна, преди да влезе в затвора

С Груевски няма връзка от петък, когато е трябвало да бъде в Народното събрание

Още по тематиката
Неуспешният референдум в Македония не е краят, а началото на борбата

Ниската изборна интензивност направи допитването невалидно и вещае политически боричкания по въпроса за името
30 сеп 2018
Седем букви и един референдум

Засилената дипломатическа атака от Запад и прикритата интензивност на Русия демонстрират какъв брой огромен е залогът на допитването в Македония
28 сеп 2018
Борисов отхвърли среща с македонския президент

Георге Иванов пристигна в София ден откакто разгласи, че няма да подпише съглашението за името " Северна Македония "
14 юни 2018 Груевски трябваше да стартира да извършва наказването си в неделя, само че от петък няма връзка с него. Бившият министър председател на Македония Никола Груевски може да бъде задържан и наложително вкаран в пандиза. До тази мярка ще се стигне, в случай че не се яви непринудено за осъществяване на двегодишната му присъда по делото за пазаруване на скъпа лимузина с държавни пари, оповестява Българска национална телевизия.

В неделя Груевски е трябвало да бъде пред пандиза " Шуто Оризари ". С него обаче няма връзка от петък, когато е трябвало да бъде в Народното събрание. По думите на брачната половинка му той отсъства от вкъщи им в Скопие. Мобилният му телефон е изключен. Куриер на съда три пъти е посещавал жилището на някогашния министър председател, с цел да му връчи заповедта за задържане, само че не го е намерил там.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Присъдата

В началото на октомври Апелативният съд в Скопие удостовери присъдата на Никола Груевски поради корист със служебно състояние при покупка на първокласен Mercedes. Съдът разгласи, че е почел настояването на другия обвинен - някогашния заместник-министър на външните работи Гьоко Поповски, и е понижил присъдата му от 6 на 4 и половина години.

Става дума за поръчка на блиндиран автомобил, оповестена през 2011 година с оптималната стойност 243 хиляди евро. Под въздействие на Груевски обаче тогавашният вътрешен министър Гордана Янкулоска е подписала решение за по-скъпия модел. Заместникът ѝ Попоски е директно виновен за покупката.
Според съда Груевски е оказал напън и се е възползвал от поста на министър-председател, с цел да обезпечи покупката на първокласен Mercedes S-600 Guard за 600 хиляди евро. Янкулоска също е обвинена, само че процесът против нея стартира настрана поради бременността ѝ.

Случаят, прочут с името " Танк ", беше част от делата на Специалната прокуратура на Македония. Тя беше основана след съглашение сред водачите на главните политически партии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР