С горещи страсти започна днешното събрание в парламента. Председателят на

...
С горещи страсти започна днешното събрание в парламента. Председателят на
Коментари Харесай

Скандал в парламента: Защо Карадайъ поиска оставката на Минчев

С горещи пристрастености стартира днешното заседание в Народното събрание. " Председателят на Народното събрание Никола Минчев да си подаде оставката, в случай че не може да си прави работата ". За това настоя водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при започване на днешното пленарно съвещание.

Причината водачът на Движението да изиска оставката на Минчев е негов въпрос до вътрешният министър Бойко Рашков. От трибуната Карадайъ акцентира, че още на 15 декември е изискал Рашков да му даде документите за проверяваните по време на акцията жители за пазаруване на гласове. Според Карадайъ обаче Рашков не е дал съответен отговор на въпроса му, нито е показал документите, които му е изискал. Затова и още предходната седмица водачът на Движение за права и свободи акцентира, че съгласно правилника на Народното събрание и Конституцията министрите са длъжни да дават отговор на депутатите и да им показват документи и изиска Минчев да упорства пред Рашков той да отговори.

Днес обаче Карадайъ изясни, че отговор към момента няма и настоя Минчев да подаде оставка, в случай че не може да си свърши работата.

" Влезте в ролята на ръководител на Народното събрание и министрите да ми дават поисканите документи, както повелява Конституцията. Ако не можете да свършите тази работа, освободете това място, с цел да се заеме от човек, който може да извършва функционалностите и отговорностите на ръководител на Народното събрание ", настоя Карадайъ.

" На интернет страницата на Народното събрание е оповестен отговорът на господин Бойко Рашков, вашето несъгласие също е изпратено ", отвърна му Минчев.

" Отговор няма ", настоя Карадайъ. " Щом това писание е отговор съгласно вас, значи оттук насетне би трябвало да влезем в процедурата за оставка на ръководителя на Народното събрание ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Бившата министърка на туризма Николина Ангелкова също направи забележка на Минчев, че нейни въпроси не стигат до премиера Кирил Петков.

" На два пъти връщате мои въпроси за ограниченията в туризма. Настоявам той да отговори какви ограничения са подхванати и какъв брой от тях са достигнали до българския бизнес ", настоя тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР