С гол в 95-та минута гостуващият Левски удари Хамрун с

...
С гол в 95-та минута гостуващият Левски удари Хамрун с
Коментари Харесай

Левски съсече Хамрун в 95-ата минута

С гол в 95-та минута гостуващият Левски удари Хамрун с 1:0 в първи мач от третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите.

" Сините " започнаха мача доста по-агресивно и десетина минути след началото получиха опция да изпълнят дузпа. Филип Кръстев матира вратаря, само че топката срещна левия непряк дирек и нулевото реми се резервира.

На почивката статистиката сподели леко преимущество за софиянци (4:3 удара и 52% притежаване на топката в тяхна полза), само че те изглеждаха доста по-опасни и изобретателни от своя нерешителен хазаин.

В началото на второто полувреме малтийците се активизираха и Ники Михайлов трябваше да се намесва, само че като цяло и двата тима имаха проблеми в стрелбата. В 95-ата минута грешникът Кръстев се реваншира и вкара гола на успеха с изстрел в пеналта.

Реваншът е след седмица на стадион " Георги Аспарухов " в София. Началото на дуела е от 21.00 часа.

Левски влезе с преса в мача. Още в 3-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Уелтън открадна и стреля от границата на наказателното поле, само че бранител отклони в ъглов удар. Филип Кръстев центрира на близката греда. Билал Бари засече, само че не съумя да насочи топката в очертанията на вратата.

Пет минути по-късно Георги Миланов изведе в кулоар Уелтън. Бразилецът се опита да трансферира технично вратаря Хенри Бонело, само че стражът на малтийците съумя да избави.

В десетата минута Левски получи късмет да излезе напред в резултата. При центриране от ъглов удар Матю Гуиламлер задържа с две ръце Билал Бари. Главният арбитър Вили Делажод уточни бялата точка. С осъществяването на наказателния удар се нагърби Филип Кръстев, само че халфът нацели десния непряк дирек.

Десетина минути по-късно Уелтън проби отляво, навлезе във вътрешността и опита удар в близкия ъгъл, само че топката мина около задачата.

Половин час след началото Хамрун сътвори първата си голова заплаха. Додо получи късмет да стреля с глава, само че Николай Михайлов внимаваше и мазета в ъглов удар с една ръка.

В 38-ата минута Цунами засече с глава, само че прати топката около вратата. В края на първата част Хосе Кордоба извърши нарушаване против Джони наоколо до наказателното поле. Роко Прша опита да изненада Михайлов с пряк удар, само че капитанът на Левски съумя да боксира.

След час игра Джони беше изведен отдясно, навлезе към вътрешността и подаде по земя към Додо. Нападателят засече от близка отдалеченост, само че Николай Михайлов реагира и с крайници избави гол.

В 68-ата минута Кръстев откри Билал Бари пред наказателното поле. Нападателят беше с тил към вратата и заложи топката на Уелтън, който стреля технично, пращайки топката над напречната греда.

В 77-ата минута удар на Филип Кръстев от границата на наказателното поле беше блокиран от бранител. Минута по-късно влезлият от аварийна пейка Марин Петков също опита мерника си, само че не откри задачата.

След твърда борба и разменени положения до края Филип Кръстев осъществя победно попадение в 95-ата минута. Той се възползва от отбита топка и вкара с безмилостен изстрел с левачката.

Хамрун - Левски 0:1
0:1 Филип Кръстев - 95`

Пропусната дузпа: Кръстев (Левски) - 11`

Хамрун: Хенри Бонело, Стив Борг, Емерсон, Огньен Бьеличич, Хуан Корбалан, Райън Камензули, Роко Прша, Матю Гюламие, Джони, Додо, Елвис Машике.

Левски: Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Жереми Петрис, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Роналдо, Велтон, Билал Бари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР