С гол на Баркли Гудроу 18:19 минути след началото на

...
С гол на Баркли Гудроу 18:19 минути след началото на
Коментари Харесай

Сан Хосе навакса 3 гола пасив и отстрани Лас Вегас от плейофите в НХЛ

С гол на Баркли Гудроу 18:19 минути след началото на продължението Сан Хосе Шаркс победи с 5:4 Лас Вегас Голдън Найтс в мач номер 7 от първия кръг на плейофите на Националната хокейна лига и се класира за идващия стадий с 4:3 победи.

" Акулите " изоставаха с 0:3 единствено 10:40 минути преди края на постоянното време, само че с 4 попадения в границите на 4:01 минути направиха цялостен поврат.

Лас Вегас въпреки всичко съумя още веднъж да изравни Джоната Марчесо единствено 47 секунди преди края и да вкара мача в продължение, само че там Гуроу умъртви фантазиите на " златните рицари " за втори следващ край в НХЛ.

Срещата изглеждаше изцяло решена в интерес на гостите, които вкараха по един гол в първите две третини посредством Уилям Карлсон и Коди Ейкин, а при започване на третата Макс Пачорети повиши на 3:0.
Последваха обаче френетични минути за домакините, които забиха 4 шайби във вратата на Марк-Андре Флюри сред 9:20 и 13:21 минута на третия интервал, а създатели на головете станаха Логан Кутюр на два пъти, Томаш Ертл и Кевин Лабанк. Щурмът на домакините стартира, откакто Коди Ейкин получи тежко наказване поради жесток удар против капитана на Сан Хосе Джо Павелски, който напусна леда разкървавен.

Така се стигна до последната минута на постоянното време, в която Марчесо се разписа след подаване на Райли Смит, с цел да означи най-късния изравнителен гол в седми мач от серията в историята на НХЛ.
В идващия кръг на плейофите Сан Хосе ще играе с Колорадо Аваланш.
На Изток имаше много по-малко драма, защото Бостън Брюинс реализира безапелационен триумф с 5:1 над Торонто Мейпъл Лийфс и завоюва серията с 4:3 победи.

Туука Раск избави 32 удара към вратата си, а Йоаким Нордстрьом и Шон Курали записаха по гол и асистенция за " мечоците ".

Другите три гола за спечелилите бяха дело на Маркус Йохансон, Чарли Койл и Патрис Бержерон, а за Торонто прецизен във втората третина бе Джон Таварес, с цел да понижи на 1:2.

Бостън отстрани за втора поредна година Торонто от плейофите, като това още веднъж става в седем мача. За " кленовите листа " това бе и шеста поредна загуба надалеч от вкъщи в съдбоносен седми мач от плейофна серия.

Загубата на Торонто беляза и друга отрицателна серия за канадския хокей, защото страната остана без представител в плейофите и по този метод купа " Стенли " ще остане на територията на Съединени американски щати за 26 поредна година. За последно канадски отбор подвигна трофея през 1993 година, когато това стори Монреал Канейдиънс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР