С годините става все по-трудно да се отървем от досадните

...
С годините става все по-трудно да се отървем от досадните
Коментари Харесай

Ако сте на възраст над 40 и искате да отслабнете

С годините става все по-трудно да се отървем от досадните килограми, само че за всяка възраст има тъкмо избрани правила, които да съблюдаваме, с цел да реализираме мечтаната фигура.

След като навършим 40 години, метаболизмът се забавя и надлежно доста елементарно трупаме килограми и доста мъчно ги губим. Според здравните специалисти, една жена на 20 години изгаря 300 калории повече от една жена на 40. Освен това, заради идната менопауза, намалените равнища на естроген може да провокират инсулинова сензитивност, което води до нараснал апетит за сладко и мазни храни.

Въпреки това, има няколко елементарни правила, които в случай че съблюдаваме, ще ни оказват помощ да надхитрим бавния метаболизъм и по този начин не просто да отслабнем, а и да се усещаме по-енергични.

 Ако сте на възраст над 40 и желаете да отслабнете

Припомнете си златните правила на отслабването

Не инцидентно тези правила са златни, защото са използвани за всяка една възраст. Започнете с това да намалите дневния си калориен банкет  с към 400-500 калории, само че не за сметка на някое хранене. Не пропускайте закуската или обяда , а просто приемайте повече храни като зеленчуци и плодове, с цел да се чувствате задоволително енергични денем. И не на последно място, поставете си действителни цели – загубата на почти 1 кг на седмица се смята за здравословна.

Преосмислете количеството на порциите си

Помните ли тези картинки с чинии в които храната е разграничена на браншове? Не са инцидентни. Препоръчително е чинията да е на половина цялостна с плодове и зеленчуци, а храните богати на протеин – йогурт, месо, яйца – да са с размера на дланта ви. По-сложните въглехидрати би трябвало да заемат място с размера на юмрука ви, а останлото да се заеме от потребните мазнини като зехтин, авокадо и ядки.

 Ако сте на възраст над 40 и желаете да отслабнете

По-често, само че по-малко

Ако сте (станали) чувствителни към инсулин, то тогава равнищата на кръвната ви захар са доста нестабилни и евентуално изпитвате непрекъснат апетит . За да не се нахвърлите на шоколада и чипса късно вечер, откакто през целия ден сте гладували, бъдете сигурни, че се храните най-малко 5 пъти дневно. Препоръчително е междинното хранене да бъде кисело мляко, ядки или плод, с цел да се чувствате сити и свежи.

Награждайте се по-обмислено

Въпреки всички старания, няма по какъв начин понякога да не похапвате някоя “забранена ” храна. За страдание обаче, на 40 години чипсът и сладкото не се изгарят толкоз бързо и елементарно колкото на 20 . Затова си създайте навика да си угаждате единствено в краен случай или най-добре си измислете предписание – 1 или 2 пъти седмично да похапвате нездравословни храни, като още веднъж внимавате с порциите.

 Ако сте на възраст над 40 и желаете да отслабнете

Движение, придвижване и отново придвижване!

Когато сте на 40 години, 30-минутната разходка дневно е наложителна, само че извънредно незадоволителна, с цел да отслабнете. Ако желаете да влезете във форма, само че не желаете да посещавате залата, просто увеличете разходките като вършиме по най-малко 10,000 крачки дневно, а при хубаво време поемете по някоя еко пътека в гората и по този начин освен ще се погрижите за физическото си, само че и за прочувственото си здраве.

Още няколко съвета за дамите на 40 години:

Жените на 40 и вярната грижа за кожата

8-те извършения, които дамите над 40 би трябвало да вършат

Модни препоръки за стилните дами над 40

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР