С фестивал на домашната ракия в шуменския квартал Дивдядово ще

...
С фестивал на домашната ракия в шуменския квартал Дивдядово ще
Коментари Харесай

Стягат квартален парк с фестивал на ракията

С фестивал на домашната ракия в шуменския квартал Дивдядово ще облагородят парка си. Високоспиртовата забава е ситуирана на стадиона, а входът от 3 лв. ще бъдат точно за разчистване и оправяне на парковото пространство, което свързва детските площадки и стадиона, на който упражняват футбол децата.

Идеята пристигнала след отбелязване на годишнината от основаване на килийното учебно заведение в квартала, изясни Силвия Кирилова, която дава отговор за кметството. Така както преди толкоз години хората заедно и непринудено се събрали в името на школото, по този начин и тази самодейност ще поддържа общата идея - един прекрасен и прелестен за посещаване парк.

26 майстори на ракия бяха донесли 33 типа ракия, които да минат през щателния сомелиерски тест на тричленно жури. Сред тях е и Тодор Тодоров, който е родом от Бургаско, само че работи в шуменския край. Той взе участие с гроздова и крушова ракия, само че на втората разчита, с цел да впечатли журито.

Според Тодор състезателен стадион е малко необичайно място за осъществяване на фестивал на ракията, само че по тази причина пък самодейността е хубава.

Мнението споделя и Стоян Валчев. Той е безапелационен, че паркът има потребност от ремонт, по тази причина средствата за постигането не са от голяма важност.

Надпреварата за най-хубава ракия планува и 900 лв. награден фонд, като първата премия е 500 лв., второ място - 300 лв., а за третия занаятчия - 100 лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР