С едноминутно мълчание, и в руенските села Добра поляна, и

...
С едноминутно мълчание, и в руенските села Добра поляна, и
Коментари Харесай

БСП почете паметта на геройски загиналите партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук”

С едноминутно безмълвие, и в руенските села Добра поляна, и в Топчийско, присъстващите отдадоха респект към незабравимия героизъм на героите

79-тата годишнина от гибелта на партизани и ятаци от отряд „ Народен пестник ” означи Българска социалистическа партия на паметниците край руенските села Добра поляна и Топчийско.

За да почетат паметта на починалите и да напомнят за подвига и героизма им, на поклонението пристигнаха националният представител от ПГ на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ инж. Петър Кънев, регионалният ръководител на социалистите в Бургас Стойко Танков, ръководителят на Общински съвет на Българска социалистическа партия – Бургас Живко Господинов, ръководителят на Обединението на дамите социалистки Тинка Желязкова, доста деятели и симпатизанти на партията от Бургас и района.

На 22 юни 1944 година край село Добра поляна след безчовечен мъчения, без съд и присъда, са разстреляни партизаните Георги Тодоров, Илия Долапчиев, Киро Киров, Христо Тонозлиев, както и ятаците Мехмедали Мехмедов, Мехмед Махмудов, Али Алиев, Мехмед Топалов.

На 2 юли 1944 година край село Топчийско са разстреляни и заровени полуживи 23 партизани и ятаци. На 19 юни 1944 година в стълкновение край село Козичино и Балабан дере са починали 8 партизани, отпред с командира на отряд „ Народен пестник ” Николай Лъсков. Запалени и унищожени са 19 партизански къщи.

С едноминутно безмълвие, и в Добра поляна, и в Топчийско, присъстващите отдадоха респект към незабравимия героизъм на починалите герои и поставиха венци и цветя пред мемориалите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР