С едноминутно мълчание днес бе почетена 31-годишнината от трагедията, при

...
С едноминутно мълчание днес бе почетена 31-годишнината от трагедията, при
Коментари Харесай

Почетоха паметта на загиналите пред 31 години 10 военнослужещи в река Върбица

С едноминутно безмълвие през днешния ден бе почетена 31-годишнината от нещастието, при която починаха 10 военнослужещи във водите на придошлата река Върбица , оповестиха от локалната администрация в Момчилград. Близки на починалите, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, ръководителят на общинския съвет Ерсин Юмер, чиновници на общината и жители са поднесли венци и цветя пред паметника на брега на реката.

" Всяка година отдаваме респект към военнослужещите, починали в работа на родината. По този метод ние показваме и нашата съпричастност към тъгата на околните на починалите. Няма думи, които могат да опишат нещастието, разиграла се преди 31 години. Всички ние се надяваме случилото се в никакъв случай да не се повтаря ", е декларирал кметът на общината Илкнур Кязим.

От общината напомнят, че нещастието във Върбица се разигра на 12 декември 1990 година , когато придошлата река залива част от колона с военни машини . Армейци и локални хора съумяват да изтеглят от водата с въжета част от залетите военнослужещи. В реката обаче намират гибелта си 10 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР