С една седмица, до 14 декември, се ограничават ограничителните мерки

...
С една седмица, до 14 декември, се ограничават ограничителните мерки
Коментари Харесай

Гърция удължи локдауна, изгражда 1018 центрове за ваксиниране

С една седмица, до 14 декември, се лимитират ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в Гърция, разгласи представителят на държавното управление Стелиос Пецас, представен от телевизия Скай.

Той акцентира, че се следи стабилизиране на ситуацията и понижаване на новите случаи, само че с по-бавни темпове от предстоящото. Макар че изписаните пациенти са повече от постъпващите в болница, натискът върху системата на опазването на здравето остава сериозен.

По изключение от 7 декември ще бъде позволено да работят магазини за продажба на сезонни коледни артикули , както и продажбата на такива в супермаркетите. В момента в Гърция са отворени единствено магазините за хранителни артикули и аптеките.

На въпрос по кое време ще бъдат отворени фризьорските салони, учебните заведения и други браншове, Пецас прикани за малко самообладание, тъй като е допустимо самият министър председател Кириакос Мицотакис да направи изказвания през идната седмица съгласно с развиването на пандемията.

Говорителят на държавното управление се спря и на предстоящото начало на акцията за имунизиране в Гърция. Той сподели, че към този момент се построяват 1018 центрове за имунизиране , в които се пресмята, че месечно ще могат да се имунизират 2 117 440 души. Ако бъдат доставени повече ваксини е допустимо да бъдат основани и спомагателни центрове за имунизиране.

Първо ще бъдат имунизирани здравните служащи, след това уязвимите групи (хора над 65-годишна възраст или с хронични заболявания), а по-нататък и останалата част от популацията. Васинирането ще бъде непринудено.

Гражданите ще могат да си запазят час за имунизиране с есемес, по интернет или по телефона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР