С едем души са ранени, като трима от тях се

...
С едем души са ранени, като трима от тях се
Коментари Харесай

Терористична атака на „Ислямска държава” в Нова Зеландия

С едем души са ранени, като трима от тях се намират в сериозно положение, откакто ислямист атакува с нож хора в супермаркет в Нова Зеландия. Това заяви министър председателят на страната Джасинда Ардърн.

Нападателят е убит от служители на реда минута след началото на офанзивата, която управляващите окачествиха като терористичен акт. Полицията е съумяла да реагирала толкоз бързо, тъй като го следяла.

Ардърн изясни, че не може да разкрие името му, тъй като правосъдна заповед не разрешава това. Премиерът даде обещание да внесе промени антитерористичното законодателство в Нова Зеландия, с които ще се криминализира планирането на терористични актове.

Мъжът, направил офанзивата в супермаркет в град Окланд, на Северния остров, е жител на Шри Ланка, пристигнал в Нова Зеландия през 2011 година Той е бил прочут на спецслужбите като почитател на терористичната формация „ Ислямска държава”.

Нападателят е освободен от пандиза през юли и от този момент полицията го следяла като извънредно рисков екстремист.

Съдията, която го освободила, се аргументира, че той бил направил относително дребни закононарушения и че тя не е имала право да го осъди на затвор поради хипотетични планове. Тя го сложила под надзора на имам на джамия, който заречен да се опита да помогне.

От веригата „ Каунтдаун” в супермаркет, на която бе осъществена офанзивата, оповестиха, че са махнали всички ножове и ножици от рафтовете в своите магазини. Мярката е краткотрайна, до момента в който решат дали да продължат да продават такива артикули.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Следователят: - Труп на мъж, забележима възраст - 40+. Лежи в кухнята на фамилния апартамент. По главата следи от удари с тежък железен предмет (тиган).… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЩе се изненадате какви ограничавания имаНа полуфинала с Русия в залата отекна песента " Най-добрата компания " Някои кинокритици към този момент приказват за актрисата като за претендентка за премия " Оскар " Влогърка от Лондон дава практични препоръки на дамите, вижте:Лидерът на ГЕРБ се включи онлайн във " Facebook ", до момента в който оглеждаше строителството на автомагистрала " Хемус " Принцеса Шарлийн е припаднала след затруднения от тежка инфекцияНе се е събрал нужният кворум, споделят от пресцентъра на политическата формацияОчаква се " LolaVie " да бъде показана на 9 септември " Заплахите за ликвидиране са нещо обикновено в България. Аз персонално съм получавал десетки ", съобщи водачът на " ИТН " При обиск в дома му са открити огромен брой файлове с детска порнография " Героичен кабинет с наличието на дами ", гласят плакатите на протестиращитеЖозеп Борел съобщи, че според от държанието на бъдещото афганистанско държавно управление, взаимоотношението може да се засилиРичард Алибегов разгласи, че на 8 септември в София ще има огромен протестОт " Върджин галактик " признаха, че галактическият транспортен съд на компанията е слязъл под предпазеното въздушно пространство за една минута и 41секундиГлавният прокурор разяснява признатите на първо четене в Народното събрание промени в Закона за НСОТя е в резултат на " гибелен танц " на две звездиОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР