С два реваншa днес ще бъде сложен край на осминафиналната

...
С два реваншa днес ще бъде сложен край на осминафиналната
Коментари Харесай

Интер ще брани крехкия си аванс срещу Атлетико Мадрид

С два реваншa през днешния ден ще бъде комплициран завършек на осминафиналната фаза в Шампионската лига за сезон 2023/24. Атлетико Мадрид посреща Интер на „ Уанда Метрополитано “ от 22:00 часа, а по същото време Борусия Дортмунд е хазаин на ПСВ Айндховен.


Финалистите от последното издание на шампионата Интер завоюваха първия конфликт с Атлети след 1:0 в Милано. В воин за „ нерадзурите “ се трансформира Марко Арнаутович, който осъществя единственото попадение в срещата в 79-та минута. Възпитаниците на Симоне Индзаги се намират в блестяща серия от 13 следващи триумфа във всички шампионати – поредност, която датира от 6 януари насам. Именно с помощта на нея Интер има задатък от цели 16 точки пред втория Милан в битката за шампионската купа в Серия А и е насочил вниманието си напълно върху ШЛ.

Атлетико от своя страна загуби гостуването си на Кадис в последния кръг на Ла Лига, като „ дюшекчиите “ са четвърти с 55 точки – на единствено две пред петия Атлетик Билбао, в борбата за топ 4.

В другия дуел, Дортмунд посреща ПСВ след 1:1 на нидерландска земя в първия конфликт. „ Жълто-черните “, сходно на Атлетико Мадрид, водят яростна битка за четвъртото място в Бундеслигата дружно с Република България Лайпциг, като имат единствено точка преднина пред „ биковете “, които са на пета позиция.

ПСВ е водач в локалното Ередивизи с 10 пункта задатък пред най-близкия преследвач Фейенорд, девет кръга преди края на шампионата. „ Филипсите “ са извънредно сложни за побеждаване през акцията, като имат 22 победи и три равенства в 25 срещи във вътрешния шампионат и ще се опитат да изненадат Борусия на „ Сигнал Идуна Парк “.

Програма за мачовете от 1/8-финалните реванши в ШЛ:

Сряда, 13 март

22:00, Атлетико Мадрид – Интер, Борусия Дортмунд – ПСВ Айндховен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР