С два гола на Хари Кейн английският Тотнъм Хотспър спечели

...
С два гола на Хари Кейн английският Тотнъм Хотспър спечели
Коментари Харесай

Хари Кейн спря рейда на Динамо Загреб, но напусна с травма

С два гола на Хари Кейн британският Тотнъм Хотспър завоюва с 2:0 против хърватският първенец Динамо Загреб в първи 1/8-финален мач сред двата отбора от шампионата Лига Европа. Английският нападател заби по един гол в двете полувреме във вратата на Ливакович, откакто се разписа в 24-ата минута на празна врата, а двадесет преди края удвои актива на „ шпорите” и спомогна на лондончани да завоюват първия мач. Лошата вест за Жозе Моуриньо е, че Кейн напусна с травма в лявото си коляно, което бе третирано с лед незабавно след излизането му и не се знае какво ще е положението на стрелеца за идващите мачове.

Динамо, от своя страна, не съумя да затрудни кой знае какъв брой именития си конкурент, като тимът се опита да се пази добре, само че не съумя да не допусне голове. Също по този начин хърватите стопираха серията си от шест следващи мача в европейския шампионат, в който побеждаваха. Реваншът на „ Максимир” е идната седмица, на 18-и март.

За Тотнъм следва огромното градско дерби – против Арсенал, идния уикенд, до момента в който Динамо Загреб гостува на хърватския Вараждин от локалната Първа лига.

Мачът започва в доста положително движение, а първи късмет да открие имаше Динамо Загреб. Бруно Петкович получи извеждащ пас и подмина Серж Орие и продължи за Оршич. Той шутира, само че прекомерно анемично и топката попадна в ръцете на Лорис. В десетата Али и Орие комбинираха преди топката да стигне до Кейн в наказателното поле на Динамо. Стрелецът опита да откри на далечната греда с пас Хюн-мин Сон, само че се случи рикошет в тялото на Теофил-Катерин и топката прелетя рисково над напречната греда на Ливакович.

В 24-ата минута отборът от Хърватия се пропука в средата на своята отбрана. Дейвис комбинира с Ерик Ламела и направи рейд през средата към наказателното поле на Ливакович. Последва удар с левия крайник на аржентинеца, който удари греда, само че топката попадна в краката на Хари Кейн, който нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата и откри - 1:0.

HARRYYY!

⚪ 1-0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР