С два часа и половина закъснение в полския град Катовице

...
С два часа и половина закъснение в полския град Катовице
Коментари Харесай

Какви са очакванията към 24-ата годишна конференция на ООН за климата

С два часа и половина забавяне в полския град Катовице през днешния ден беше открита 24-ата конференция на Организация на обединените нации за климата (COP24), съобщи Агенция Франс Прес.
 
Близо 200 страни ще вземат участие в двуседмични полемики в опит да дадат подтик на използването на процедура на Парижкото съглашение от 2015 година макар съпротивата против по-амбициозна реакция на световното стопляне, което, както свидетелстват научните отчети, към този момент е неоспорим факт.
 
 БГНЕС

В необикновена декларация, до която Агенция Франс Прес е получила достъп, ръководителите на няколко предходни конференции ще призоват през днешния ден тазгодишният конгрес да насочи " недвусмислено обръщение " за упоритостите на страните. Всяко закъснение в дейностите, ще направи по-трудно и по-скъпо оправянето със стоплянето на климата, се чака да предупредят те.
 
Еднодневната среща на върха в Катовице на следващия ден, в която са удостоверили присъединяване си едвам двадесетина водачи, измежду които министър председателите на Холандия и Испания, и президентите на Нигерия и Ботсвана, може да даде знак за желанията на останалия свят. С изявление на тази среща ще взе участие и българският президент Румен Радев.-->
 
 БГНЕС

Въпреки политическия разговор, наименуван Диалог " Таланоа ", посредством който би трябвало да се контракти увеличение на уговорките, наблюдаващите се притесняват, че множеството страни, призовани да преразгледат набелязаните от тях цели, ще изчакат свиканата от генералния секретар на Организация на обединените нации през септември 2019 година среща на върха в Ню Йорк, с цел да огласят решението си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР