С директна заплаха към сигурността на САЩ и техните съюзници

...
С директна заплаха към сигурността на САЩ и техните съюзници
Коментари Харесай

Със заплаха срещу сигурността в Европа Русия изброи какво иска от НАТО

С директна опасност към сигурността на Съединени американски щати и техните съдружници Русия през днешния ден изброи какво желае да се случва и какво - не, в Европа и прилежащите ѝ страни, в това число членките на НАТО. Това стана с конференция на зам.-министъра на външните работи Сергей Рябков и последвалата на външното министерство в Москва.

От думите на Рябков се разбра, че нарасналото напрежение ще се резервира дълго, защото Русия не чака скоро да получи поисканите от Запада гаранции.

Той изясни, че към този момент се работи по заръките на президента Владимир Путин и че първите реакции на неговите оферти за гаранции за сигурността на Русия имало отменяне, само че и " по-трезви, спокойни оценки ". " Очаквахме го, тъй като въпреки всичко докоснахме нерва за евроатлантическата обстановка ", цитира думите му ТАСС.

" Наивни са упованията да получим скоро тези гаранции. Но е значимо да се има поради следното: в случай че съперниците от другата страна, на първо място Съединени американски щати, само че и другите страни съдружници, така наречен единомишленици на Съединени американски щати, откажат и опитат да торпилират цялата работа, ще получат неизбежно утежняване на обстановката в областта на личната им сигурност ", обяни Рябков.

Той повтори тезата на Москва, че се стреми към политико-дипломатическо решение, само че то би трябвало да включва юридически обвръзващи гаранции. " Ще се постараем оптимално да използваме всички благоприятни условия за увеличавания на здравото мислене в тази сфера и всички запаси за напредване на нашия разговор. " Ден по-рано Путин сподели на съвещание на президентския Съвет за правата на индивида, че обстановката в югоизточна Украйна напомняла на геноцид. Това стана отговор на молба на изпълнителния шеф на " Россия сегодня " Кирил Вишински да се вкарат в законодателството понятия като " геноцид " и " апели за геноцид ". " Длъжен съм да заява, че русофобията е първа крачка към геноцид . Случващото се в Донбас добре виждаме и знаем и то, несъмнено, припомня геноцид, за който говорите. Но би трябвало да се работи доста тъкмо, с цел да не се девалвират тези понятия, те би трябвало да отразяват действителността на събитията. Нека помислим ", съобщи президентът.

През ноември той разреши съветски държавни поръчки за създаденото в самообявилите се републики и анулира експортните квоти за придвижването на артикули в двете направления през руско-украинската граница, която към този момент седма година не е под контрола на Киев.

Рябков чака през януари да има нов кръг диалози със Съединени американски щати за стратегическата непоклатимост и, по думите му, отбягване повторението на Карибската рецесия от 1962 година " Трябва - до момента в който не е станало късно - да избегнем нова ракетна рецесия в Европа, появяването на средства със междинен и дребен обхват. Това е неприемливо, тъй като е директен път към раздухване на борба ".

Вечерта Министерството на външните работи на Русия популяризира и изказване, съдържащо остри квалификации по адрес на Украйна и изброяващо какво тъкмо желае Москва, " тъй като в последните дни се множат разнообразни случайни тълкования на нашата позиция ":
Диалогът е остро нужен, защото връзките сред Русия и груповия Запад не престават да деградират и наближават сериозна граница, се споделя още в изказването.

" Нагнетяването на борба към нашата страна е безусловно недопустимо и като претекст за това се употребява обстановката в Украйна, във връзка с която Западът пое курс към насърчаване на русофобията, окуражаване дейностите на киевския режим да провали Минските спорзумения и да приготви силов сюжет за Донбас ".

Извънплановите учения на Съединени американски щати и съдружниците им в Черно море могат да се интерпретират само като тласкане от НАТО на " украинското му протеже " към нападателни стъпки и продължава военото асимилиране на Украйна и " натъпкването на страната с оръжие ", продължава текстът. " Поет е курс към замесване на Украйна в НАТО, което може да докара до появяването там на атакуващи ракетни комплекси с минимално време за полет до Централна Русия, както и на други дестабилизиращи въоръжения. "

Това безконтролно държание основава неприемливи закани за нашата сигурност, предизвика съществени военни опасности за всички въвлечени страни - до огромен спор в Европа.

В позицията на съветското Министерство на външните работи се изяснява, че не било правилно, че Украйна и НАТО единствени вземат решение дали да членува в алианса . " Страните от НАТО имат обвързване към неделимата сигурност в Евроатлантическия регион, върху цялото пространство на ОССЕ. (...) Но в нарушаване на този принцип и на обещанията, дадени на руското управление, години наред НАТО се придвижва на изток, пренебрегвайки изказаната от Москва угриженост, като всякога попълването на НАТО с нов член прибавя към този блок озверял антируски заряд. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР